ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

Σύνοδος Κορυφής Creative Commons 2011: ένας μικρός απολογισμός.

Καθώς η παγκόσμια κοινότητα των Creative Commons επιστρέφει σιγά σιγά από την Πολωνία, ο απολογισμός δείχνει ότι η Σύνοδος Κορυφής 2011 στέφθηκε με επιτυχία. Τα νέα από τους  CC Affiliates παγκοσμίως, είναι πολύ ενθαρρυντικά για την πορεία των αδειών και της κοινότητας. Θα ακολουθήσει μια σειρά κειμένων με τα σημαντικότερα θέματα που συζητήθηκαν και τα βήματα που θα γίνουν προς την ενίσχυση των Creative Commons.

Για τρεις μέρες η Πολωνία, ήταν το κέντρο του κόσμου για την κοινότητα των CC, με περισσότερους από 300 συμμετέχοντες, ανάμεσα στους οποίους ήταν 160 άμεσοι συνεργάτες, το διοικητικό συμβούλιο και το προσωπικό των Creative Commons. Επιφανή μέλη της κοινότητας, δημιουργοί και ακαδημαϊκοί συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με διάφορες πλευρές του κινήματος, τις άδειες και το τι μέλλει γενέσθαι. Οι παρουσιάσεις και οι συζητήσεις πάνω στην στρατηγική που θα ακολουθήσει η κοινότητα αλλά και στην εφαρμογή των καινούριων στόχων, των καινούριων αδειών 4.0 μέχρι και την πορεία της λεγόμενης «Αραβικής Άνοιξης» ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και προκάλεσαν ενθουσιασμό.

Από το 2001 που ιδρύθηκε η κοινότητα των Creative Commons, έχουν γίνει πολλά βήματα και μπορούμε να γιορτάσουμε πολλές κατακτήσεις. Η ομιλία του Mike Linkvayer, CC VP, ήταν πολύ διαφωτιστική στο τι έχει γίνει στην κοινότητα των CC και την Ανοιχτή κοινότητα τα τελευταία 3 χρόνια. Η Cathy Casserly, CC Chair και η Jessica Coates, Affiliate Network Coordinator, προέδρευσαν μιας εξαιρετικής συζήτησης περί του οράματος των Creative Commons, το πως έχει αλλάξει και το πως πρόκειται να τροποποιηθεί ακόμα περισσότερο.

Σήμερα, με τους καινούριους τοπικούς μάνατζερ σε συνεργασία με τα υπάρχοντα μέλη είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για την πρόοδο και τα επόμενα βήματα που σκοπεύουμε να ακολουθήσουμε. Η Σύνοδος πρόσθεσε πολλά στην επίτευξη των επόμενων στόχων και θεωρείται καταλυτικής σημασίας για την πορεία των CC στην δεύτερη δεκαετία τους.