ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

2011 Creative Commons Annual Campaign: Ενισχύστε την Ανοιχτή Κοινότητα!

CC Line by Shinjirou / CC BY

Τα Creative Commons ξεκινούν και φέτος την καθιερωμένη καμπάνια για την οικονομική ενίσχυση της Ανοιχτής Κοινότητας!

Φέτος, τα Creative Commons προσφέρουν μια συλλεκτική έκδοση του CC t-shirt “I love to share”  σε όποιον δωρήσει από 50 δολάρια και πάνω. Όποιος διαθέσει πάνω από 300 δολάρια θα πάρει μαζί με το  t-shirt  και μια πανέμορφη έντυπη έκδοση του βιβλίου “The Power of Open” με ιστορίες από δημιουργούς που διαμοιράζονται τα έργα τους υπό τις άδειες Creative Commons.

Βρισκόμαστε σε μια χρονικά ιστορική περίοδο όπου η Ανοιχτή Φιλοσοφία κερδίζει ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές. Από καλλιτέχνες και δημιουργούς μέχρι κυβερνήσεις που πλέον απαιτούν τα δημόσια έγραφα να παραχωρούνται ελεύθερα στους πολίτες για χρήση και επαναχρησιμοποίηση, οι άδειες Creative Commons μπαίνουν σταθερά στη ζωή μας και προσφέρουν αποτελέσματα.

Παρόλο που οι καιροί είναι δύσκολοι εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης τα Creative Commons έχουν ανάγκη τη βοήθεια σας για να συνεχίσουν το έργο τους. Καθώς πρόκειται για έναν οργανισμό, μη κερδοσκοπικό, που βασίζεται σε δωρεές για να μπορεί να βελτιώνει συνεχώς και τα τεχνικά αλλά και τα νομικά του εργαλεία είναι επιτακτική η ανάγκη για οικονομική υποστήριξη. Το μέλλον της Ανοιχτής Κοινότητας και Φιλοσοφίας προβλέπεται λαμπρό και αποτελεί μια καινούρια πρόταση σε ένα κουρασμένο ήδη σύστημα.

Το Creative Commons λοιπόν στο πλαίσιο της υποστήριξης της Ανοιχτής Φιλοσοφίας συνεχίζει να βελτιώνει τις υπηρεσίες που προσφέρει με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι καλλιτέχνες, δημιουργοί, ιδρύματα και κυβερνήσεις  να μοιράζουν τα έργα τους υπό το συγκεκριμένο πλαίσιο. Οι ανάγκες πλέον είναι πολλές και καθώς το ήδη υπάρχον δίκτυο των Creative Commons είναι περιορισμένο αρκετά για να καλύψει την όλο κι αυξανόμενη ζήτηση, ζητάει την υποστήριξη σας και φέτος.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πως μπορείτε να προσφέρετε στην Ανοιχτή Κοινότητα επισκεφτείτε τον ιστότοπο www.creativecommons.org και μάθετε πως μπορείτε να προσφέρετε και εσείς σε αυτή την μεγάλη και συνεχώς αναπτυσσόμενη κοινότητα.