ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

Η Ανοιχτή Φιλοσοφία στην Ελλάδα. Βρείτε μας στο Facebook και στο Twitter στις ανανεωμένες μας σελίδες!

Τα τελευταία χρόνια η Ανοιχτή Φιλοσοφία συγκεντρώνει όλο και περισσότερους οπαδούς και στην χώρα μας. Ο Οργανισμός Ανοιχτού Λογισμικού (ΕΛΛΑΚ) και τα Creative Commons – Greece απολαμβάνουν όλο και μεγαλύτερη αναγνώριση στην Ελλάδα.

Πολλοί δημιουργοί, καλλιτέχνες, συγγραφείς, μουσικοί και ακαδημαϊκοί χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο τις άδειες Creative Commons καθώς τα οφέλη είναι πολλά. Παράλληλα, πλέον τα περισσότερα Δημόσια ‘Εγγραφα είναι διαθέσιμα υπό τις συγκεκριμένες άδειες και πολλά υπουργικά και κυβερνητικά website κατοχυρώνονται υπό το σήμα CC όπως και σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Επιπλέον, η δράση του Ανοιχτού Λογισμικού είναι τεράστια και σε συνεργασία με τα περισσότερα Πολυτεχνεία και Πανεπιστήμια και άλλους σημαντικούς φορείς της χώρας η χρήση του Ανοιχτού Λογισμικού γίνεται όλο και μεγαλύτερη κυρίως σε ζητήματα Ανοιχτής Εκπαίδευσης και Ανοιχτών Εκδόσεων.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις της Ελληνικής Ανοιχτής Κοινότητας μπορεί να βρει κανείς κυρίως στους Ιστότοπους www.eellak.gr και www.creativecommons.gr όπου γίνεται μια συνεχής προσπάθεια επικοινωνίας των δράσεων, των δυνατοτήτων και των εξελίξεων. Επίσης μπορείτε να μας ακολουθήσετε στο facebook και στο twitter για πιο γρήγορη και ενδιαφέρουσα ενημέρωση. Η Ανοιχτή Κοινότητα και το Ανοιχτό Περιεχόμενο έχει ανάγκη την στήριξη σας για να συνεχίσει το έργο της. Σε μια δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα αλλά και όλο το κόσμο, η Ανοιχτή Φιλοσοφία και αυτά που πρεσβεύει μπορούν να αποτελέσουν λύση σε προβλήματα που προκύπτουν από ένα σύστημα που φαίνεται να χρειάζεται αλλαγή.