ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

Opendata Hackathon – Ανοικτή Πρόσκληση για συμμετοχή

Ένα χρόνο μετά το GeoDataCamp 2010, τα δεδομένα της δημόσιας διοίκησης σταδιακά ανοίγουν. Συνεισφέραμε με ιδέες και εφαρμογές. Προσπαθήσαμε να δείξουμε το δρόμο στη δημόσια διοίκηση με παραδείγματα και απλές λύσεις. Οι προτάσεις μας σταδιακά γίνονται πράξεις, όμως είμαστε μόνο στην αρχή!

Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε περισσότερη πρόσβαση στη δημόσια πληροφορία, ελεύθερη για όλους.

Τι είναι;
Το Open Data Hackathon είναι μια ανοικτή συνάντηση εθελοντών, χρηστών και πολιτών, που θέλουν να ενισχύσουν τα ανοικτά δεδομένα και την αξιοποίησή τους. Οργανώνεται παράλληλα και στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας για τα ανοικτά δεδομένα.

Στόχος του Open Data Hackathon είναι να αναπτύξουμε μέσα σε μία ημέρα υπηρεσίες και εφαρμογές που χρησιμοποιούν ανοικτά δεδομένα της δημόσιας διοίκησης. Οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες μπορούν να καλύπτουν οποιοδήποτε στόχο ή ανάγκη της δημόσιας διοίκησης, των πολιτών ή των επιχειρήσεων.

Πως μπορώ να βοηθήσω;
Η πρόσκληση είναι ανοικτή σε όλους: προγραμματιστές, ερευνητές, εθελοντές και γενικότερα, σε όλα τα μέλη της Ελληνικής κοινότητας των ανοικτών δεδομένων που θέλουν να συνεισφέρουν με πρακτικές γνώσεις ή/και να ενημερωθούν για τις τεχνικές λεπτομέρειες της ανοικτής διάθεσης δημόσιας πληροφορίας.

Ελάτε να μάθουμε μαζί πως ανοίγουμε δεδομένα, πως τα χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε εφαρμογές και πώς να αναδείξουμε τις χρήσεις τους προς όφελος όλων μας!

Την ημέρα του Open Data Hackathon, προγραμματίζουμε τις παρακάτω δραστηριότητες, όμως είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις. Αν θέλετε να οργανώσετε μια συγκεκριμένη παρουσίαση, μια επίδειξη εφαρμογής, να ανοίξετε δεδομένα, ή να οργανώσετε με άλλους τη συλλογική ανάπτυξη μιας υπηρεσίας, επικοινωνήστε μαζί μας.
– Ανοίγουμε δεδομένα με scrappers
– Mashups και εφαρμογές με ανοικτά δεδομένα
– Ανάλυση και οπτικοποίηση ανοικτών δεδομένων
Που και πότε;
Στις 3 Δεκεμβρίου 2011, στις αίθουσες πολυμέσων της Βιβλιοθήκης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου). Θα έχουμε στη διάθεσή μας αίθουσες για να δουλέψουμε, σύνδεση στο internet και τη δυνατότητα να κάνουμε παρουσιάσεις. Για λόγους διαχείρισης του χώρου, παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή στοhttp://conf.ellak.gr/

Αν χρειάζεστε κάτι παραπάνω, φέρτε το μαζί σας!

Όσοι επιθυμείτε να ενημερώνεστε σχετικά με δράσεις ανοιχτών δεδομένων μπορείτε να εγγραφείτε στην αντίστοιχη λίστα.