ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ανοιχτή Εκδήλωση “Αδειες Ανοιχτού Λογισμικού και Ανοιχτού Περιεχομένου”

Η ΕΕΛ/ΛΑΚ, στο πλαίσιο της δράσης “Ημέρες Συνεργασίας: ΕΛ/ΛΑΚ & Επιχειρηματικότητα” διοργανώνει την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασ.Κωνσταντίνου 48) στις 17.30, στην Αίθουσα Σεμιναρίων ανοιχτή εκδήλωση θέμα “Άδειες Ανοιχτού Λογισμικού & Ανοιχτού Περιεχομένου”.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν αρχικά οι άδειες ανοιχτού λογισμικού και περιεχομένου Creative CommonsEUPLκαι GPL και το νομικό πλαίσιο το οποίο καλύπτουν. Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί η χρήση των αδειών ανοιχτού λογισμικού και ανοιχτού περιεχομένου στην πράξη. Πιο συγκεκριμένα θα παρουσιαστεί μια ρεαλιστική προσέγγιση της χρήσης των αδειών Creative Commons στη μουσική από τον κ. Αντωνάκογλου αλλά και η εμπειρία της Agilis Α.Ε. σχετικά με την ανάπτυξη εφαρμογών ΕΛ/ΛΑΚ για δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και τα οφέλη και πλεονεκτήματα από το επιχειρηματικό μοντέλο διάθεσης προϊόντων λογισμικού με άδειες της μορφής EUPL.

Αναλυτικά το πρόγραμμα είναι:

-17:30  Χαιρετισμός (ΕΕΛ/ΛΑΚ)

-17:35 Παρουσιάσεις:
– Άδειες Ανοιχτού Λογισμικού, Περιεχομένου και Δεδομένων στην Πράξη – Πρόδρομος Τσιαβός (Avgerinos & Partners Law Firm)

– Ανάπτυξη εφαρμογών ΕΛΛΑΚ για e-government και άδειες λογισμικού EUPL – Κυριάκος Κάσσης (Agilis)

– Οι άδειες Creative Commons στην πράξη – Κώστας Αντωνάκογλου (Μουσικός)

-18:30 Πάνελ Συζήτησης

Συντονιστής: Νίκος Ρούσσος (ΕΕΛ/ΛΑΚ)

Λόγω περιορισμένων θέσεων, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στη φόρμα.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά απ’ το live.ellak.gr

Όλες οι παρουσιάσεις για τις εκδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα και οι παρουσιάσεις από το τελευταίο εργαστήριο καθώς και περισσότερες πληροφορίες για τη δράση υπάρχουν διαθέσιμες στη σελίδα. Όσοι ενδιαφέρονται να ενημερώνονται σχετικά με τη δράση “Ημέρες Συνεργασίας: ΕΕΛ/ΛΑΚ και Επιχειρηματικότητα” μπορούν να γραφτούν στην λίστα.