ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

Καινούρια σελίδα με video Creative Commons στη πλατφόρμα Vimeo!

To Vimeo ανανέωσε τη πλατφόρμα του για video και δημιουργούς, καθώς συμπεριέλαβε μια καινούρια σελίδα Creative Commons όπου οι επισκέπτες και χρήστες μπορούν να αναζητούν video υπό τις άδειες Creative Commons!

Σε ανακοίνωση του Vimeo: «Αρέσει πολύ στα μέλη μας να χρησιμοποιούν τις άδειες Creative Commons ώστε να μπορούν εύκολα να χρησιμοποιούν ξανά έργα, να τα «ρεμιξάρουν», να τα ανα-δημιουργούν. Γι’αυτό το λόγο δημιουργήσαμε μια ολοκαίνουρια ενότητα στην οποία ο κάθε χρήστης μπορεί να βρει video Creative Commons. Παρέχεται πλέον η δυνατότητα, εύκολα και γρήγορα να ψάχνει κανείς ανάμεσα σε εκατομμύρια video τα οποία είναι κατηγοριοποιημένα ανάλογα τον τύπο άδειας και να μαθαίνει τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει με αυτά.»

Η παγκόσμια κοινότητα Ανοιχτού Περιεχομένου είχε υποδεχτεί θερμά την ανακοίνωση συνεργασίας του Vimeo με τα Creative Commons τον Ιούλιο του 2010. Από τότε η ομάδα του Vimeo αναγνωρίζει καθημερινά την ανάγκη της κοινότητας να μπορεί εύκολα και γρήγορα να ανακαλύπτει CC videos σε υψηλή ανάλυση. Όπως δήλωσε και ο Blake Whitman (VP of Creative Development στη Vimeo): «γνωρίζουμε ότι το να μοιράζεται ευλεύθερα κανείς το έργο του ενισχύει την δημιουργικότητα. Γι’ αυτό, στόχος μας είναι να συνεχίζουμε να προσθέτουμε χαρακτηριστικά στην πλατφόρμα μας που επιτρέπουν στους χρήστες να ανταλλάσσουν ιδέες και που υποστηρίζουν τις απαιτήσεις της όλο και μεγαλύετρης κοινότητας των χρηστών του Vimeo.»

Μπείτε και εσείς στην Creative Commons – Vimeo πύλη!