ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

Η ACTA στο Ευρωπαικό Δικαστήριο με απόφαση της ΕΕ!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την πρόθεση της να απευθυνθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να διαβεβαιώσει ότι η Εμπορική Συμφωνία Καταπολέμησης της Παραποίησης (ACTA) δεν παραβιάζει θεμελιώδη διακαιώματα. Όπως είναι γνωστό η ACTA έχει κατακριθεί από ιδιώτες, εταιρίες και οργανώσεις σε σχέση με το Διαδίκτυο και τα ανθρώπινα δικαιώματα ότι ενέχει κινδύνους για την ελεύθερη έκφραση στο Διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Εμπορίου, Κάρελ ντε Γκαχτ, «Σκοπεύουμε να απευθυνθούμε στο ανώτατο δικαστήριο της Ευρώπης για να μάθουμε αν η ACTA είναι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ασύμβατη με τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως η ελευθερία της έκφρασης, της πληροφόρησης ή της προστασίας των δεδομένων» Η διάθεση αυτή της Επιτροπής επιβεβαιώνει τις αντιδράσεις χιλιάδων διαδηλωτών σε όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ για τη ψήφιση της ACTA.

H συμφωνία έχει υπογραφεί μέχρι τώρα από 22 κράτη – μέλη της ΕΕ, ανάμεσα τους και η Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, την Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ACTA αναμένεται να συζητηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Ιούνιο του 2012.

Comments are closed.