ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

Η Πολωνία καλωσορίζει το “Digital School” και τα Open Educational Resources!

Πρόσφατα, το Πολωνικό Συμβούλιο Υπουργών υιοθέτησε καινούρια νομολογία που αφορά την έναρξη του προγράμματος «Digital School» για την εισαγωγή υπολογιστών σχολεία και την ενίσχυση των Νέων Τεχνολογιών! Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα στόχο έχει να επανδρώσει 380 σχολεία στην Πολωνία με hardware υλικό (υπολογιστές, tablets κ.α. Παράλληλα, θα παρέχει στα σχολεία εκπαιδευτικό υλικό σε ψηφιακή μορφή δωρεάν υπό την άδεια Creative Commons – Αναφορά Δημιουργού 3.0!

Πρόκειται για το πρώτο κυβερνητικό πρόγραμμα της Πολωνίας που δημιουργεί Open Educational Resources και ειδικά εκπαιδευτικά εγχειρίδια. Η χρηματοδότηση για τα εγχειρίδια αυτά έρχεται από το πρόγραμμα Human Capital (pol. PO KL) και όπως αναφέραμε θα διατίθενται δωρεάν υπό την άδεια Creative Commons – Αναφορά Δημιουργού 3.0.

Σύντομα, το Υπουργείο Παιδείας της Πολωνίας θα ανεβάσει ιστοσελίδα για το πρόγραμμα «Digital School» και οι διευθυντές των σχολείων θα μπορούν να κάνουν αίτηση για επιδότηση 80% για τεχνολογικό εξοπλισμό και εκπαιδευτικά εγχειρίδια. Η κίνηση αυτή αναμένεται να ανοίξει τον διάλογο για την σημασία των ανοιχτών εκπαιδευτικών υλικών και να γίνει η χρήση τους ευρέως διαδεδομένη σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.