ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

Εκδήλωση Creative Commons στην Τεχνόπολη “Οι δημιουργοί εξηγούν γιατί χρησιμοποιούν τις άδειες Creative Commons”

Την Παρασκευή 8 Ιουνίου η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ), σε συνεργασία με την “Τεχνόπολις” του Δήμου Αθηναίων (technopolis-athens.com), διοργάνωσε εκδήλωση – ανοιχτή συζήτηση με τίτλο: Οι δημιουργοί εξηγούν γιατί επιλέγουν άδειες Creative Commons” Η εκδήλωση που είχε ως στόχο  να ενημερωθούν όσοι ενδιαφέρονται για τις άδειες Creative Commons, τον τρόπο χρήσης και προώθησής τους στην Ελλάδα στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Τα Creative Commons Ελλάδας θέλουν να ευχαριστήσουν όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση και το κοινό με την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση που προκάλεσε με τις απορίες και τις παρατηρήσεις του. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους ομιλητές μας που μας ενέπνευσαν με την εμπειρία τους και την δουλειά τους και μας έδειξαν πως ο εναλλακτικός τρόπος προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας έχει αποτελέσματα σε χρηματικές απολαβές αλλά κυρίως σε αναγνωρισιμότητα, συνεργασία και δημιουργικότητα. Η εξαίρετη πορεία του Χάρη Τσέβη, αναγνωρισμένου διεθνώς visual designer, συνυφασμένη πάντα με τις άδειες Creative Commons και η Λογοτεχνική Ψηφιακή Βιβλιοθήκη του Γιάννη Φαρσάρη που έδωσε ώθηση στο ελληνικό ηλεκτρονικό ανοιχτό μυθιστόρημα είναι παραδείγματα που δίνουν κίνητρο σε νέους Έλληνες δημιουργούς να καινοτομήσουν και να πρωτοπορήσουν στην Ψηφιακή Εποχή.

Σας παραθέτουμε εδώ μερικές από τις παρουσιάσεις των ομιλητών μας για περαιτέρω έρευνα: η παρουσίαση του Πρόδρομου Τσιάβου (νομικός), του Γιάννη Φαρσάρη (openbook.gr) και του Γιάννη Φετάνη (γραφίστας – Social Design) σε μορφή pdf. Τις επόμενες μέρες θα αναρτηθεί και όλη η εκδήλωση βιντεοσκοπημένη για αυτούς που δεν μπόρεσαν να είναι εκεί.

Ευχαριστούμε επίσης την Τεχνόπολη και τον Δήμο Αθηναίων για την φιλοξενία τους και την υποστήριξη.


Comments are closed.