ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

“#TWEET_STORIES: Λογοτεχνία σε 140 χαρακτήρες | Συλλογή 371 μικροδιηγημάτων” Διαθέσιμο για όλους!

Πριν λίγους μήνες το Openbook.gr ξεκίνησε έναν διαγωνισμό με τίτλο “#TWEET_STORIES: Λογοτεχνία σε 140 χαρακτήρες” στον οποίο είχαμε αναφερθεί και εδώ.

Το ανοικτό ερώτημα που τέθηκε από την ψηφιακή βιβλιοθήκη Openbook.gr ήταν εάν μπορεί η λογοτεχνία να λειτουργήσει στο ασφυκτικό πλαίσιο της πολύ μικρής φόρμας των αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα.

Μετά από εκατοντάδες συμμετοχές που υποβλήθηκαν επελέγησαν 371 μικροδιηγήματα για να δώσουν την απάντηση. Το Openbook.gr διαθέτει πλέον αυτά τα 371 μικροδιηγήματα σε μορφή pdf στην ιστοσελίδα του και ο καθένας μπορεί να κατεβάσει το αρχείο δωρεάν στον υπολογιστή του. Το αρχείο διατίθεται υπό την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή BY-NC-SA 3.0

Καταξιωμένοι συγγραφείς, πολυπράγμονες bloggers, εθισμένοι των status updates &των tweets, αλλά και πρωτόπειροι γραφείς τόλμησαν να στριμώξουν την έμπνευση, την πλοκή και τις ιδέες τους σε 140 χαρακτήρες. Επισκεφτείτε και εσείς τώρα το Openbook.gr και απολάυστε τα μικροδιηγήματα της ψηφιακής εποχής.