ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

ookaboo: Συλλογή Φωτογραφίων με άδειες Creative Commons από όλο τον κόσμο!

Ενδιαφέρεστε να βρείτε εύκολα, γρήγορα και νόμιμα φωτογραφίες από όλο τον κόσμο; Επισκεφτείτε τώρα το ookaboo , μια συλλογή φωτογραφιών, οι περισσότερες από τις οποίες διατίθενται με άδειες Creative Commons, από όλο τον κόσμο!

Οι δημιουργοί του ookaboo συνειδητοποιώντας την ανάγκη για μια βάση δεδομένων με φωτογραφίες στις οποίες ο χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση γρήγορα και νόμιμα, αποφάσισαν να φτιάξουν αυτό το website με στόχο την ελεύθερη διακίνηση περιεχομένου στο Internet για την προώθηση της δημιουργίας και της καινοτομίας. Δάσκαλοι, μαθητές, φωτογράφοι και γενικά όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επισκεφτεί τον ιστότοπο αυτό και χρησιμοποιώντας την μηχανή αναζήτησης να βρει φωτογραφίες από χώρες, μουσεία, οργανισμούς, διάσημα πρόσωπα, τεχνολογικά επιτεύγματα κτλ. Η συγκεκριμένη μηχανή αναζήτησης προσφέρει την δυνατότητα μιας πιο θεματικής αναζήτησης χρησιμοποιώντας γενικούς όρους και έτσι δίνει πλεονέκτημα στους χρήστες να βρουν ακριβώς αυτό που αναζητούν.

Η αναζήτηση υλικού στο ookaboo γίνεται τώρα πιο εύκολη καθώς υπάρχει η επιλογή να αναζητήσει κανείς την φωτογραφία που θέλει αλλά παράλληλα να βλέπει φωτογραφίες με παρόμοια θεματολογία. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να προσθέτουν και δικές τους φωτογραφίες και έτσι η βάση δεδομένων αυξάνεται καθημερινά.

Οι φωτογραφίες διατίθενται οι περισσότερες με άδειες Creative Commons δωρεάν, καθώς επίσης οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες και ιστορικά στοιχεία (μεταδεδομένα) υπό την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού- Παρόμοια Διανομή CC-BY-SA

Comments are closed.