ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

Παγκόσμια Ημέρα Ελεύθερου Λογισμικού: Εορτασμοί σε Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο!

Στις 15 Σεπτεμβρίου κοινότητες σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Ελεύθερου Λογισμικού! Η SFD όπως παγκοσμίως είναι γνωστή είναι μια γιορτή που τιμά το Ελεύθερο Λογισμικό και τον Ανοικτό Κώδικα. Στόχος της γιορτής είναι η ενημέρωση του κόσμου για τα οφέλη της χρήσης ελεύθερου λογισμικού στην εκπαίδευση, στην δημόσια διοίκηση και στις επιχειρήσεις. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Software Freedom International διοργανώνει την Παγκόσμια Ημέρα Ελεύθερου Λογισμικού σε συνεργασία με πολλές χώρες παγκοσμίως και προσφέρει υποστήριξη, συνεργασία και ομάδες εθελοντών για την διοργάνωση εορτασμών σε όλο τον κόσμο.

Κύριος στόχος παραμένει η διευκόλυνση του κόσμου στο να επικοινωνεί, να δημιουργεί, και να μοιράζετε σε ένα ψηφιακό επίπεδο!

Η ημέρα θα εορταστεί και στην Ελλάδα με διάφορες εκδηλώσεις σε πολλές πόλεις. Πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορείτε να βρείτε εδώ, στο wiki της διοργάνωσης. Στην Αθήνα, η ημέρα θα εορταστεί στο Hackerspace, το οποίο θα είναι ανοιχτό απ’ τις 12.00 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, με προβολές, συζητήσεις και αρκετά CDs και δώρα από Open-Source projects. Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση στο Hackerspace θα βρείτε εδώ.