ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

Απελευθερώστε τις φωτογραφίες σας στο Ιnstagram με άδειες Creative Commons!

Μια ιδιωτική πρωτοβουλία από τον Philip Neustrom έρχεται να ενισχύσει το κίνημα τις ελεύθερης διακίνησης της πληροφορίας και της γνώσης. Επηρεασμένος από την συνεργασία Flickr και Creative Commons o Philip Neustrom αποφάσισε να δημιουργήσει ένα είδος application που επιτρέπει στους χρήστες του Instagram να παραχωρήσουν τις φωτογραφίες που ανεβάζουν για τρεις μήνες με άδειες Creative Commons.

To Flikr διαθέτει πλέον περίπου 200.000 φωτογραφίες με άδειες Creative Commons και αποτελεί το μεγαλύτερο απόθεμα CC έργων στον κόσμο. Συνήθως χρήστες των φωτογραφιών αυτών είναι η Wikimedia, περιοδικά, βιβλία, blogs κτλ.

Το Instagram παράλληλα διαθέτει περίπου 5 εκατομμύρια καινούριες φωτογραφίες κάθε μέρα! O Philip Neustrom θεώρησε ότι αν ένα μικρό μέρος αυτών των χρηστών δεχτούν να αδειοδοτούν τις φωτογραφίες τους με Creative Commons αυτό θα είχε σημαντικές επιπτώσεις στο κίνημα της ελεύθερης κουλτούρας!

Προς το παρόν, όποιος ενδιαφέρεται μπαίνει στη σελίδα i-am-cc.org API και με εύκολο τρόπο διαθέτει τις φωτογραφίες που ανεβάζει στο Instagram με όποια άδεια Creative Commons αυτός επιλέξει για τρεις μήνες.

Επαναλαμβάνουμε ότι πρόκειται για προσωπική πρωτοβουλία σε πειραματικό ακόμα στάδιο!