ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

Τα 4 καλύτερα website για φωτογραφίες Creative Commons!

Όλο και περισσότεροι χρήστες του Διαδικτύου ανταλλάσσουν περιεχόμενο μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης. Ταυτόχρονα, η χρήση του Internet από μαθητές, φοιτητές, καθηγητές και γενικά επαγγελματίες έχει αυξηθεί κατακόρυφα καθώς το μέσο προσφέρεται για έρευνα και εκπαίδευση. Επιλέξαμε για σας σήμερα τα 4 καλύτερα webiste για αναζήτηση φωτογραφικού υλικού. Σχεδόν όλο το περιεχόμενο αυτών των βάσεων δεδομένων διατίθεται με άδειες Creative Commons.

  1. To Pics4learning είναι μια βάση δεδομένων με δωρεάν και νόμιμες φωτογραφίες για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Είναι εύκολο στη χρήση και διαθέτει μεταδεδομένα και πληροφορίες κάτω από κάθε φωτογραφία.
  2. To FlickrCC πλέον διαθέτει τις περισσότερες φωτογραφίες Creative Commons. Είναι εύχρηστο και ευρέως αναγνωρισμένο με τεράστια ποικιλία.
  3. Η Fotopedia ένα εξαιρετικά όμορφο σχεδιασμένα website προσφέρει ατελείωτο scroll down στις φωτογραφίες που αναζητάτε. Έχει και αυτό τεράστια ποικιλία και προσφέρει την δυνατότητα αναπροσαρμογής του μεγέθους της φωτογραφίας εύκολα και γρήγορα.
  4. Το Flickr Storm είναι παρόμοιο με το FlickrCC και είναι μια εξελιγμένη μηχανή αναζήτησης με επιλογές αναζήτησης βάση άδειας. Επίσης δίνει στο δυνατότητα στο χρήστη να επιλέξει κάποιες φωτογραφίες και να τις κρατήσει για αργότερα σε ένα tray.