ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ανακαλύψτε την καλύτερη μουσική Creative Commons μέσω του Free Music Archive!

Σας παρουσιάζουμε το Free Music Archive. Το Free Music Archive ή αλλιώς FMA είναι μια διαδραστική βιβλιοθήκη νόμιμων ακουστικών αρχείων υψηλής ποιότητας τα οποία είναι διαθέσιμα για κατέβασμα. Υπεύθυνοι για το FMA είναι ο ο διάσημος αμερικάνικος ραδιοφωνικός σταθμός WFMU!

Τα πράγματα είναι απλά και νόμιμα. Τα mp3 που θα συναντήσετε στο FMA έχουν διατεθεί από τους δημιουργούς με την σφραγίδα “some rights reserved” αφήνοντας στο παρελθόν τους παραδοσιακούς νόμους πνευματικής ιδιοκτησίας που σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Free Music Archive δεν ταιριάζουν με την ψηφιακή εποχή. Οι διάφορες χρήσεις για τις οποίες διατίθεται το περιεχόμενο του FMA καθορίζονται ξεκάθαρα από τους ίδιους τους δημιουργούς και είναι διαθέσιμες στα FAQ του ιστότοπου. Άλλωστε αυτό κάνει χιλιάδες καλλιτέχνες και δημιουργούς να προσφέρουν το έργο τους στο FMA είναι η πεποίθηση ότι η ελεύθερη πρόσβαση στον πολιτισμό είναι ευεργετική και για τους ίδιους αλλά και για ολόκληρη την κοινωνία.

Αν είστε παραγωγός στο ραδιόφωνο ή dj που ψάχνει υλικό για τα προσωπικά του remix το FMA προσφέρει μια μεγάλη βάση δεδομένων με επιλεγμένα από ειδικούς αρχεία που σας ταιριάζουν και που παρέχονται με την νόμιμη άδεια των δημιουργών! Εμπνευσμένοι οι δημιουργοί του FMA από τα Creative Commons και το Κίνημα του Ανοιχτού Λογισμικού προσφέρουν ένα νομικό και τεχνολογικό πλαίσιο για καλλιτέχνες, δημιουργούς και χρήστες που πιστεύουν στις δυνατότητες του ελεύθερου διαμοιρασμού της μουσικής. Παράλληλα, υπάρχει σύστημα PayPal με το οποίο μπορεί κανείς να ενισχύσει όποιο καλλιτέχνη θέλει με τη μορφή δωρεάς.

Περισσότερες πληροφορίες για το Free Music Archive και πως δουλεύει μπορείτε να βρείτε εδώ.