ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

Πολιτικές Ανοιχτής Πρόσβασης από τα Μεγαλύτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στο Κόσμο!

Πρόσφατα, δημιουργήθηκε ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλεία για Πολιτικές Ανοιχτής Πρόσβασης για Πανεπιστήμια σε μορφή wiki. Ο χρήσιμος αυτός οδηγός στην διεύθυνση bit.ly/goodoa στόχο έχει να βοηθήσει πανεπιστήμια και εκπαιδευτικά ιδρύματα να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τα οφέλη από την χρήση Ανοιχτών Δεδομένων στην Εκπαίδευση. Πρόκειται για έναν συνεχώς εξελισσόμενο οδηγό που δίνει την δυνατότητα προσθήκης νέων πρακτικών και τρόπων χρήσης του Ανοιχτού Εκπαιδευτικού Περιεχομένου και εντάσσεται στα πλαίσια του Harvard Open Access Project (HOAP)

Βασίζεται σε πολιτικές που έχουν υιοθετήσει μεγάλα εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως το Harvard, Stanford, MIT, U of Kansas, U of Oregon, Trinity, Oberlin, Rollins, Wake Forest, Duke, U of Puerto Rico, Hawaii – Manoa, Columbia, Strathmore, Emory, Princeton, Jomo Kenyatta, Utah State, Bifröst, Miami, California – San Francisco, και το U Massachusetts Medical School.

Ο οδηγός ξεκίνησε από τους Stuart Shieber και Peter Suber. Ο Stuart Shieber είναι καθηγητής Πληροφορικής και Διευθυντής του Τμήματος Scholarly Communication στο Πανεπιστήμιου του Harvard και ο Peter Suber είναι Διευθυντής του Προγράμματος Ανοιχτής Πρόσβασης του Harvard, Special Advisor στο Γραφείο Scholarly Communication, Harvard και Συνεργάτης του Berkman Center for Internet & Society. Καθώς ο οδηγός είναι σε μορφή wiki στόχο έχει την συνεχή συμμετοχή από όλα τα Πανεπιστήμια και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του κόσμο.