ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

Χορηγία από τον Πρόεδρο Ομπάμα για Δημιουργία Ανοιχτού Περιεχομένου!

Το Σεπτέμβριο που μας πέρασε η κυβέρνηση Ομπάμα ανακοίνωσε την χορηγία 500 εκατομμυρίων δολαρίων σε κοινοτικά κολέγια σε όλη την χώρα για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών επαγγελματικών προγραμμάτων σύμφωνα με την νέα πρωτοβουλία του Αμερικάνικου Τμήματος Εργασίας και του Τμήματος Εκπαίδευσης με τίτλο “ Trade Adjustment Assistance Community College and Career Training” (TAA-CCCT). Μέσα σε 4 χρόνια διακυβέρνηση είναι η δεύτερη χορηγία από τον Πρόεδρο και συνολικά αγγίζει τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Για πρώτη φορά σε κρατική χορηγία τέτοιου μεγέθους, οι αποδέκτες θα είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα και το περιεχόμενο που θα παράγουν να αδειοδοτηθεί με άδεια Creative Commons – Αναφορά Δημιουργού . Σύμφωνα με τα λόγια της Hilda L. Solis, Γενική Γραμματέας Εργασίας, που ανακοίνωσε την σπουδαία αυτή επιδότηση, στόχος είναι η διευκόλυνση της εργασίας των δασκάλων και των εκπαιδευτών της χώρας να χτίσουν ο ένας πάνω στην εργασία του άλλου.

Η απόφαση αυτή ήρθε λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της πολιτείας της Καλιφόρνια για την νομολογία περί ανοιχτών εκπαιδευτικών εγχειριδίων. Καθώς όλο και περισσότερα κυβερνητικά όργανα προωθούν την χρήση των Ανοιχτών Αδειών τόσο περισσότερο μεγαλύτερη χρήση των αδειών θα γίνεται από εδώ και πέρα. Όπως δήλωσε και η κ. Solis “είμαστε πιο δυνατοί όταν δουλεύουμε ενωμένοι και στόχος μας είναι η υγιής και γρήγορη οικονομική ανάπτυξη”