ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

Τα Creative Commons γίνονται 10 χρονών: Κάντε και εσείς ένα δώρο γενεθλίων!

Τα Creative Commons είναι ένας παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός οργανισμός και μια μεγάλη και ανοιχτή κοινότητα. Στόχος μας είναι η υποστήριξη ενός ανοιχτού και εύκολα προσβάσιμου διαδικτύου που καθημερινά διανθίζεται με ελεύθερη γνώση και δημιουργικές πηγές περιεχομένου για όλο τον κόσμο που θέλει να χρησιμοποιήσει, να διαμοιραστεί, να μάθει και να καινοτομήσει!

Φέτος τα Creative Commons κλείνουν 10 χρόνια λειτουργίας και αριθμούν εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον πλανήτη. Από τις πρώτες άδειες μέχρι το ολοκληρωμένο σύστημα αδειοδότησης που προσφέρουν σήμερα τα Creative Commons η πορεία ήταν δύσκολη αλλά έγινε δυνατή χάρη στους χιλιάδες ανθρώπους που δουλεύουν για τη προώθηση αυτού του εναλλακτικού αλλά πάντα νόμιμου τρόπου κατοχύρωσης πνευματικής ιδιοκτησίας. Το μέλλον των αδειών είναι μπροστά και αυτά τα 10 χρόνια είναι μόνο η αρχή.

Εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν πλέον τις άδειες Creative Commons σε μια από τις διασημότερες πλατφόρμες δημιουργίας περιεχομένου από τους ίδιους τους χρήστες. Όταν κάποιος χρησιμοποιεί άδεια CC για να διαμοιρασθεί τις φωτογραφίες του, τα βίντεο του ή τον ιστότοπο του, αυτόματα αυτή η δημιουργία μπαίνει σε μια παγκόσμια μηχανή αναζήτησης που δικτυώνει καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς, επιστήμονες, κυβερνήσεις κτλ

Όλα αυτά θα ήταν αδύνατα χωρίς την υποστήριξη σας τόσα χρόνια με δωρεές και διαμοιρασμό της γνώσης. Σας καλούμε να κάνετε ένα δώρο για τα γενέθλια των Creative Commons κάνοντας μια δωρεά, μια επένδυση για το μέλλον του Ανοιχτού και Ελευθέρου Διαδικτύου όπου η γνώση θα μπορεί να κυκλοφορεί χωρίς περιορισμούς και η δημιουργία και η καινοτομία δεν θα γνωρίζει όρια.

Επενδύστε και εσείς στα Creative Commons εδώ.