ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

Mixtape με Μουσική Creative Commons για τα 10 Χρόνια Γενέθλια!!

Φέτος τα Creative Commons κλείνουν 10 χρόνια και αριθμούν εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον πλανήτη. Από τις πρώτες άδειες μέχρι το ολοκληρωμένο σύστημα αδειοδότησης που προσφέρουν σήμερα τα Creative Commons, η πορεία ήταν δύσκολη αλλά έγινε δυνατή χάρη στους χιλιάδες ανθρώπους που δουλεύουν για τη προώθηση αυτού του εναλλακτικού αλλά πάντα νόμιμου τρόπου κατοχύρωσης πνευματικής ιδιοκτησίας. Το μέλλον των αδειών είναι μπροστά και αυτά τα 10 χρόνια είναι μόνο η αρχή.

Στην ετήσια συνάντηση των συνεργατών μας τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε συζητήσαμε τις διάφορες δράσεις και ενέργειες που θα κάνουμε για τον εορτασμό των 10 χρόνων. Αποφασίσαμε λοιπόν την δημιουργία ενός Mixtape με καλλιτέχνες και δημιουργούς από όλη την Ευρώπη που χρησιμοποιούν άδειες Creative Commons.

Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Μαζέψαμε υλικό από 20 χώρες ανάμεσα τους και η Ελλάδα και δημιουργήσαμε μια συλλογή με μουσική Creative Commons! Το μοναδικό αυτό Mixtape είναι διαθέσιμο με διάφορες άδειες για κατέβασμα στο Free Music Archive στο Soundcloud και στο Internet Archive και αποτελείται από διάφορα είδη μουσικής όπως ηλεκτρονική, φολκ, κλασσική, drum & bass, ροκ κτλ. Το εξώφυλο του δίσκου εκδώθηκε και αυτό με άδειαCreative Commons Attribution license.

Η Ελλάδα συμμετέχει και αυτή στη δημιουργία αυτού του mixtape για τα γενέθλια των Creative Commons με τους αγαπημένους StrangeZero! Άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν είναι το Βέλγιο, η Βουλγαρία, η Τσεχία, η Σλοβακία, η Ισπανία, η Γερμανία κ.α. Απολάυστε και εσείς τώρα μουσική με άδειες Creative Commons και γιορτάστε μαζί μας τα γενέθλια μας!

Comments are closed.