ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ομότιμο Μανιφέστο και P2PLab στα Ιωάννινα!

Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Βασίλη Kωστάκη, Ομότιμο Μανιφέστο: Δημιουργώντας τον κόσμο που θέλουμε μέσα στον κόσμο που θέλουμε να ξεπεράσουμε, από τις Βορειοδυτικές Εκδόσεις σε τιμή που καθορίζει ο αναγνώστης. Στις επόμενες ημέρες το pdf του βιβλίου θα είναι ελεύθερα διαθέσιμο ενώ θα υπάρχει και στα ράφια των Πρωτοπορία & Πολιτεία.

To Ομότιμο Μανιφέστο αποτελεί το πρώτο βιβλίο που προσπαθεί να παρουσιάσει τις βασικές έννοιες της ομότιμης θεωρίας και σκέψης στα ελληνικά. «Πώς μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο σήμερα; Το Ομότιμο Μανιφέστο ισχυρίζεται ότι η αλλαγή συμβαίνει τώρα: Μια πανδαισία ομότιμης δημιουργίας αναδεικνύει νέους τρόπους παραγωγής, ιδιοκτησίας και διακυβέρνησης. Έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι οι κυρίαρχες θεωρίες της οικονομίας υπάρχουν για να ανατρέπονται, καλώντας μας να συμμετέχουμε σε ένα κίνημα που δημιουργεί τον κόσμο που θέλει, μέσα στον κόσμο που θέλει να ξεπεράσει. Γιατί είναι πολύ πιθανότερο κάποιος να (συν)δημιουργήσει το μέλλον, παρά να το προβλέψει.»

Αν θέλετε να ενισχύσετε την προσπάθεια που πρόσφατα άρχισε στα Ιωάννινα με τη δημιουργία του φυσικού χώρου P2PLab (ανοικτό εργαστήρι τέχνης & τεχνολογίας), μπορείτε να παραγγείλετε το βιβλίο απευθείας από τις Βορειοδυτικές Εκδόσεις με δωρεάν ταχυδρομικά έξοδα και τιμή που ορίζετε εσείς, από εδώ. Με αυτό τον τρόπο πηγαίνει μεγαλύτερο ποσό στο P2P Lab το οποίο και θα χρησιμοποιηθεί για το καλύτερο στήσιμο και τη βιωσιμότητα του εργαστηρίου!

Comments are closed.