ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

“I Am Syria” Ανοιχτό Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο για τα Γεγονότα στη Συρία!

 

Τον Ιανουάριο που μας πέρασε, είχαμε παρουσιάσει το Syria Deeply. Πρόκειται για ένα συσσωρευτή πληροφοριών διαδικτυακά από μια ομάδα επιστημόνων και δημοσιογράφων με αρχηγό την ρεπόρτερ Lara Setrakian. Το Syria Deeply είναι μια πλατφόρμα ειδήσεων που στόχο έχει την εξιστόρηση των γεγονότων στη Συρία από χρήστες για μεγαλύτερη κατανόηση, ενημέρωση και ενασχόληση με ένα φλέγον παγκόσμιο γεγονός. Όλο το περιεχόμενο του Syria Deeply παρέχεται αυτή τη στιγμή με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού CC BY ώστε να είναι εύκολη η άμεση διάδοση των ειδήσεων και των πληροφοριών!

Βάση αυτής της δράσης, δημιουργήθηκε και το “I Am Syria,” ένα project που στόχο έχει να ενισχύσει την εκπαίδευση σε σχέση με την Συρία στα σχολεία. Σε συνεργασία με το Syria Deeply και τον Steve Armstrong, πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Κοινωνικών Σπουδών (Νational Council for Social Studies – NCSS) θα δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα σπουδών ειδικά για την κρίση στη Συρία. Το προσχέδιο του μαθήματος μαζί με όλο το ανοιχτό εκπαιδευτικό υλικό θα είναι διαθέσιμο στη διεύθυνση iamsyria.org υπό την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού CC BY και θα είναι το πρώτο από μια σειρά εκπαιδευτικού υλικού σε σχέση με παγκόσμια γεγονότα και ανθρωπιστικά ζητήματα.

 Η χρήση των αδειών Creative Commons στη δράση “I am Syria” θα δώσει κίνητρο σε δασκάλους σε όλο τον κόσμο να διδάξουν στους μαθητές τους τα γεγονότα στη Syria. Θα έχουν το δικαίωμα και την ευκαιρία να προσαρμόσουν το μάθημα στις ανάγκες της κάθε τάξης και να συνεισφέρουν και αυτοί στη βελτίωση του προγράμματος.