ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

Παρουσιάσεις του βιβλίου “Ομότιμο Μανιφέστο” στην Αθήνα!

Σε παλαιότερη ανάρτηση σας είχαμε ενημερώσει για την κυκλοφορία του βιβλίου του Βασίλη Κωστάκη, Ομότιμο Μανιφέστο: Δημιουργώντας τον κόσμο που θέλουμε μέσα στον κόσμο που θέλουμε να ξεπεράσουμε, από τις Βορειοδυτικές Εκδόσεις σε τιμή που καθορίζει ο αναγνώστης.

To Ομότιμο Μανιφέστο αποτελεί το πρώτο βιβλίο που προσπαθεί να παρουσιάσει τις βασικές έννοιες της ομότιμης θεωρίας και σκέψης στα ελληνικά. «Πώς μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο σήμερα; Το Ομότιμο Μανιφέστο ισχυρίζεται ότι η αλλαγή συμβαίνει τώρα: Μια πανδαισία ομότιμης δημιουργίας αναδεικνύει νέους τρόπους παραγωγής, ιδιοκτησίας και διακυβέρνησης. Έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι οι κυρίαρχες θεωρίες της οικονομίας υπάρχουν για να ανατρέπονται, καλώντας μας να συμμετέχουμε σε ένα κίνημα που δημιουργεί τον κόσμο που θέλει, μέσα στον κόσμο που θέλει να ξεπεράσει. Γιατί είναι πολύ πιθανότερο κάποιος να (συν)δημιουργήσει το μέλλον, παρά να το προβλέψει.»

Τις επόμενες μέρες το Ομότιμο Μανιφέστο, θα ταξιδέψει στην Αθήνα. Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, και ώρα 7 μ.μ. Ο συγγραφέας θα παρουσιάσει το βιβλίο σε έναν από τους ομορφότερους και πιο αξιόλογους χώρους στην Αθήνα, το βιβλιοκαφέ Free Thinking Zone. Μία μέρα μετά ο συγγραφέας θα μιλήσει στο Hackerspace για το βιβλίο και την ανάδυση του peer-to-peer (ομότιμου) κινήματος.