ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

“Δίκτυο για την Ψηφιακή Απελευθέρωση”, νέα και εκδηλώσεις!

Το Δίκτυο για την Ψηφιακή Απελευθέρωση είναι μια πολιτική συλλογικότητα που παλεύει για τα ψηφιακά δικαιώματα και τις ελευθερίες. Η ομάδα αυτή δρα εδώ και πολύ καιρό και συνεχίζει την προσπάθεια αφύπνισης σε σχέση με τα ψηφιακά δικαιώματα και τις ελευθερίες και την προώθηση της κοινότητας των κοινών μέσα από εκδηλώσεις και δράσεις.

Σύμφωνα με τους ίδιους “Τα ψηφιακά κοινά είναι οι δημόσιοι πόροι (ραδιόφασμα, τηλεπικοινωνιακά δίκτυα, ελεύθερο λογισμικό, κοινή γνώση και τέχνη, ανθρώπινη δημιουργικότητα και ευφυΐα) καθώς και οι γύρω από αυτούς κοινοτικές παραγωγικές σχέσεις, που γεννιούνται στην κόψη της τεχνολογίας και μπορούν να μας επιτρέψουν να τα καταφέρουμε όλα αυτά. Εμφανίζονται και διευρύνονται όταν οι άνθρωποι επιλέγουν να μοιράζονται την δημιουργικότητά τους, αντί να την περιφράξουν, και να συνεργάζονται για την συλλογική πνευματική πρόοδο της κοινότητας, αντί να ανταγωνίζονται και να εκμεταλλεύονται ο ένας τον άλλο. Τα ψηφιακά κοινά ριζώνουν όπου οι άνθρωποι δημιουργούν ριζοσπαστικά δημοκρατικές κοινότητες για τη διαχείρισή τους. Αναπτύσσονται παράλληλα και σε ένταση με τις παραγωγικές σχέσεις, που εμπεδώνονται στην κοινωνία της πληροφορίας από την επίδραση των κρατών και της αγοράς.”

Το Δίκτυο για την Ψηφιακή Απελευθέρωση ξεκίνησε φέτος γύρο εκδηλώσεων με γενικό τίτλο “Αγώνες για τα Ψηφιακά Κοινά” σε κοινωνικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα με σκοπό την πανελλαδική δικτύωση για τα ψηφιακά δικαιώματα. Η επόμενη εκδήλωση είναι την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου και ώρα 17:00 στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο της Νομικής Σχολής και έχει τίτλο “Copyright ή Copyleft : Τι Είδους Πνευματικά Δικαιώματα για την Ψηφιακή
Εποχή”

για περισσότερες πληροφορίες και το μανιφέστο του Δίκτυο πατήστε εδώ.