ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

Παγκόσμια Ημέρα Ανοιχτών Δεδομένων!

H Ημέρα Ανοιχτών Δεδομένων (Open Data Day) γιορτάζεται παγκοσμίως στις 23 Φεβρουαρίου 2013! Σας καλούμε να γιορτάσετε μαζί με εκατομμύρια ανθρώπους από όλο τον κόσμο την ημέρα αυτή. Στόχος είναι να συγκεντρωθούν οι πολίτες που χρησιμοποιούν ανοιχτά δεδομένα στην έρευνα , που εργάζονται με σκοπό την απελευθέρωση υλικού και την καινοτομία μέσω των ανοιχτών δεδομένων, που υποστηρίζουν και προωθούν την χρήση ανοιχτών δεδομένων σε πολιτικές και κυβερνητικά προγράμματα σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

Ο εορτασμός της Ημέρας Ανοιχτών Δεδομένων είναι παγκόσμιος και έχει δημιουργηθεί ένα wiki με τις εκδηλώσεις στην κάθε χώρα. Στην Ελλάδα το Open Data Day 2013 διοργανώνεται από την  Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) και το Ινστιτούτο Πληροφοριακών Συστημάτων του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά», με την υποστήριξη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Ερευνητικού έργου MODAP.

Το Open Data Day 2013 θα διοργανωθεί στο κτήριο «Κωστής Παλαμάς» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από τις 10.00 π.μ. έως τις 16.00 μ.μ.

Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση το μόνο που χρειάζεται είναι να δηλώσετε συμμετοχή στο www.ellak.gr/opendataday!

Comments are closed.