ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

Open Data Day Hackathon για την Δημιουργία Ανοιχτού Μαθήματος!

Το Science Program των Creative Commons σε συνεργασία με το Open Knowledge Foundation και τα μέλη της Ανοιχτής Επιστημονικής Κοινότητας εργάζονται για την δημιουργία ενός Ανοιχτού Διαδικτυακού μαθήματος με τίτλο “Εισαγωγή στην Ανοιχτή Επιστήμη”. Το μάθημα θα δημιουργηθεί ολόκληρο σε στυλ hackathon στα πλαίσια του Open Data Day, στις 23 Φεβρουαρίου και θα αποτελέσει το εναρκτήριο μάθημα του School of Open κατα τη διάρκεια της Open Education Week (March 11-15).

Το μέλλον του Ανοιχτού Κινήματος διαγράφεται αισιόδοξο γεμάτο ευκαιρίες να αυξηθεί η συμμετοχή του πολίτη, να διαμοιραστεί η γνώση και να ενισχυθεί η καινοτομία. Το εν λόγω μάθημα θα είναι ολοκληρωτικά ανοιχτό σε περιεχόμενο αλλά και δομή δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον κόσμο να μάθει τα πάντα για την Ανοιχτή Επιστήμη. Οι αντιπρόσωποι των Ανοιχτών Κοινοτήτων όπως το Open Knowledge Foundation και τα Creative Commons θα έχουν την ευκαιρία να εξηγήσουν αναλυτικά τι είναι η Ανοιχτή Πρόσβαση και πως γίνεται η Ανοιχτή Έρευνα, σε μια εκδήλωση στα CC κεντρικά στο Mountain View, την οποία θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν πέρα από τους παρευρισκόμενους και όποιος ενδιαφέρεται διαδικτυακά μέσω του Google Hangout.

Η μέρα θα ξεκινήσει με καφέ και αναψυκτικά και χαιρετισμό σε όλα τα Open Data Day hackathons παγκοσμίως. Στόχος είναι η ένωση όλων όσων ασχολούνται με την Ανοιχτή Επιστήμη και η ενδυνάμωση την Ανοιχτής Kοινότητας μέσω του Δικτύου εκείνη την μέρα. Το Ανοιχτό Μάθημα που θα δημιουργηθεί θα βασιστεί πάνω σε Ανοιχτά Εκπαιδευτικά Δεδομένα, θα ανοίξει τον δρόμο για σωστή εμπεριστατωμένη και συνεργατική έρευνα και θα ανοίξει ορίζοντες σε μαθητές, δασκάλους και ερευνητές σε θέματα Ανοιχτής Πρόσβασης, Ανοιχτής Έρευνας και Ανοιχτών Δεδομένων.

Αν θέλετε πληροφορίες για το πως μπορείτε να συμμετέχετε, πατήστε εδώ.

Για πληροφορίες για τις διάφορες εκδηλώσεις ανά τον κόσμο, πατήστε εδώ.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η Ημέρα Ανοιχτών Δεδομένων θα εορταστεί και στην Αθήνα. Για συμμετοχή πατήστε εδώ.

Comments are closed.