ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

OpenAccess Blog από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης!

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης δημιούργησε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον blog , που στόχο έχει να λειτουργήσει συμπληρωματικά στον διαδικτυακό τόπο www.openaccess.gr. Για πρώτη φορά το ΕΚΤ, συγκεντρώνει σε μια ενιαία πύλη πληροφορίες για την Ανοικτή Πρόσβαση και τις εθνικές και διεθνείς πολιτικές και δράσεις, καθώς και νέα και εκδηλώσεις στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Η Ανοικτή Πρόσβαση στην επιστημονική γνώση και, ειδικότερα, στα ερευνητικά αποτελέσματα και στην έρευνα που διεξάγεται με δημόσια χρηματοδότηση, είναι ένα θέμα που αφορά όχι μόνο όσους εμπλέκονται άμεσα με τον τομέα της έρευνας, αλλά και ένα ευρύτερο κοινό που ενδιαφέρεται να έχει απευθείας πρόσβαση στα ερευνητικά αποτελέσματα για εκπαιδευτικούς ή άλλους σκοπούς. To EKT, από το θεσμικό του ρόλο, εξυπηρετεί τις ανάγκες επιστημονικής πληροφόρησης της ελληνικής ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας. Στο πλαίσιο αυτό συμμετέχει ενεργά και υποστηρίζει το κίνημα της Ανοικτής Πρόσβασης.

Το blog αυτό σκοπό έχει να δημιουργήσει ένα βήμα διαλόγου για θέματα σχετικά με την Ανοικτή Πρόσβαση στην Ελλάδα. Βασικό χαρακτηριστικό του blog είναι η συμμετοχή του κόσμου που καλείται να συνεισφέρει στο blog με κείμενα, σχόλια και ειδήσεις που αφορούν την Ανοικτή Πρόσβαση.

Για την ανάρτηση άρθρων (posts) απαιτείται εγγραφή στο blog, εάν όμως κάποιος επιθυμεί απλά να σχολιάσει τα αναρτημένα άρθρα δεν χρειάζεται να κάνει εγγραφή. Τα άρθρα ελέγχονται για τη συνάφεια του θέματός τους προτού δημοσιευθούν. Με γνώμονα την ομαλή λειτουργία του blog και την προώθηση των ιδεών σχετικά με την Ανοικτή Πρόσβαση, το ΕΚΤ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει άρθρα και να αφαιρεί σχόλια που δεν έχουν σχέση, είναι προσβλητικά ή δημιουργούν νομικά προβλήματα.

Το ΕΚΤ δεσμεύεται ότι δεν δημοσιοποιεί και δεν πρόκειται να δημοσιοποιήσει στο μέλλον τα προσωπικά στοιχεία όσων εγγράφονται στο συγκεκριμένο blog, εκτός εάν του ζητηθεί από τις αρχές της δικαιοσύνης. Υποβάλλοντας σχόλια και άρθρα στο blog αυτό, συμφωνείτε με τους παρόντες κανονισμούς, καθώς και με τους όρους διάθεσης του δικτυακού τόπου και των περιεχομένων του με άδεια Creative Commons 3.0 – Αναφορά Δημιουργού, Ελλάδα.