ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

CommonsFest: Φεστιβάλ των Κοινών στο Ηράκλειο!

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία έρχεται από την Κρήτη για την ενίσχυση της Ανοιχτής Κοινότητας. Από της 14 – 21 Απριλίου σας καλούμε στο Ηράκλειο, Κρήτης για το Φεστιβάλ των Κοινών (CommonsFest)

«Το Φεστιβάλ των Κοινών (CommonsFest) αποτελεί μια πρωτοβουλία για την προώθηση της ελεύθερης γνώσης και της ομότιμης συνεργασίας για τη δημιουργία και τη διαχείριση των κοινών. Μια φιλοσοφία που έχει διαδοθεί πολύ μέσα από τις κοινότητες του ελεύθερου λογισμικού και επεκτείνεται σε πολλές πτυχές της καθημερινότητάς μας, όπως στις τέχνες, στην διακυβέρνηση, στις κατασκευές μηχανημάτων, εργαλείων και άλλων αγαθών. Μέσα από εκθέσεις, ομιλίες, προβολές και εργαστήρια, σκοπός του φεστιβάλ είναι να προβληθούν στο κοινό τα επιτεύγματα αυτής της φιλοσοφίας και να γίνει αφορμή για περαιτέρω υιοθέτησή της.»

To Φεστιβάλ των Κοινών είναι μια συνδιοργάνωση ιδιωτών και δημόσιων φορέων όπου συμμετέχουν αλφαβητικά οι Σάββας Ευτύχης (Φυσικός), ο Γιώργος Καινουργιάκης (Εκπαιδευτικός, ubuntu.gr), ο Γιώργος Κιαγιαδάκης (Προγραμματιστής, tolabaki.gr), ο Δημήτρης Κουκουλάκης (Software engineer, tzm), ο Jann Kruse (Φυσικός/ερευνητής, FSFE), ο Μανώλης Μπριτζολάκης (Συνεργατικό καφενείο Ορτακιά) ο Αντώνης Τριανταφυλλάκης (Web/Graphic Designer, artivist) όπως επίσης και οι το labάκι – hackerspace , P2P Foundation , ομάδα καλλιέργειας Ζιζάνια , το Κουκούτσι , ΕΛ/ΛΑΚ , Συνεργατικό καφενείο Ορτακιά , openbook , ομάδα Σπιθάρι , Πελίτι Ηρακλείου , Ασύρματο Μητροπολιτικό Δίκτυο Ηρακλείου – HWMN , openlabs – hackerspace , Open Source Ecology Greece ενώ το φεστιβάλ χαίρει της υποστήριξης του Δήμου Ηρακλείου αλλά και της βοήθειας αρκετών εθελοντών.

Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ των Κοινών θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε μια σειρά εκδηλώσεων, ομιλιών και εργαστηρίων που καλύπτουν όλο το φάσμα των δράσεων της Ανοιχτής Κοινότητας όπως καλλιτεχνικές εκθέσεις με έργα Ανοιχτού Κώδικα, καλλιτεχνικά δρώμενα που διατίθενται με άδειες Creative Commons, ομιλίες για το ΑνοιχτόΛογισμικό, για την Ανοιχτή Λογοτεχνία και για την Ανοιχτή Οικολογία και εργαστήρια για την Βικιπαιδεία, για Arduino και πολλά άλλα. Αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε εδώ.

Χαιρετίζουμε την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία του Ηρακλείου, όπου με πολύ δουλειά και αγάπη στηρίζουν μια πιο ανοιχτή κοινωνία μέσα στην οποία ο διαμοιρασμός της γνώσης, των τεχνών, της πληροφορίας και των δεδομένων είναι ελεύθερος και συμμετοχικός. Στηρίζουμε την δημιουργικότητα και την καινοτομία και καλούμε και εσάς στο Ηράκλειο να μάθετε περισσότερα για την Κοινότητα των Κοινών!