ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

LPM – Live Performers Meeting Showcase στην Αθήνα τον Μάρτιο!

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, με μεγάλη χαρά το Athens Video Art Festival έχει αναλάβει τη διοργάνωση της παρουσίασης του LPM – Live Performers Meeting (XIII – XIV Editions) στην Αθήνα, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Μαρτίου 2013 στον πειραματικό χώρο ΑΝΑΜΕΣΑ.

Υπηρετώντας πιστά τις αρχές της συνεργασίας και της ελεύθερης διακίνησης της γνώσης, τις οποίες εξ’ ορισμού ακολουθεί το Live Performers Meeting ,οι διήμερες εκδηλώσεις αποσκοπούν στο να προωθήσουν τον διάλογο μεταξύ ανθρώπων από διαφορετικές χώρες και με διαφορετικές καταβολές καθώς και να υπογραμμίσουν τη σημασία του ανοιχτού περιεχομένου.

Επιπρόσθετα, το πρόγραμμα θα αναδείξει τους Έλληνες καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στο πεδίο των ψηφιακών τεχνών μέσω της παρουσίασης καινοτόμων ιδεών.

Workshops:

Τα εργαστήρια αποτελούν σημεία ανταλλαγής γνώσης και απόψεων, όπου κοινό στοιχείο αποτελεί η διάδοση της live video κουλτούρας. Όσοι συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν καινούριες θεωρίες παραγωγής και ανάπτυξης οπτικοακουστικού υλικού, να μελετήσουν και να πειραματιστούν με νέες τεχνολογίες, να μάθουν για την κουλτούρα του Ανοιχτού Λογισμικού καθώς και να επιμορφωθούν σε θέματα σύγχρονου software και hardware.

Οι τρεις θεματικές ενότητες θα είναι:

Software for beginners:

Introduction to OPENFRAMEWORKS by Roy McDonald

Software for advanced users:

& Arduino / VVVVirmata protocol by Jens Alexander Ewald

Hardware:

POV workshop by Frown

AV Perfomances:

Οι οπτικοακουστικές performances αποτελούν την πλέον ενδιαφέρουσα ευκαιρία διαλόγου μεταξύ των καλλιτεχνών. Θα παρουσιαστούν: διαγωνισμός VJing, projects από τους συμμετέχοντες των εργαστηρίων και μια ενδιαφέρουσα συνάντηση της κρητικής μουσικής παράδοσης με ηλεκτρονικούς ήχους και το live video.

Το πρώτο βράδυ θα είναι αφιερωμένο στην Ελληνική καλλιτεχνική σκηνή. Οι δημιουργοί που θα συμμετάσχουν, θα διαγωνιστούν μπροστά στο κοινό για το βραβείο που είναι η εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Ρώμη στο ετήσιο LPM Performers Showcase 2013. Το δεύτερο βράδυ θα παρουσιαστούν ποικίλα projects από τα εργαστήρια που θα γίνουν και από δημιουργούς από το εξωτερικό. Η συνάντηση θα κλείσει με μια μοναδική παρουσίαση συγχώνευσης κρητικής παραδοσιακής μουσικής με ηλεκτρονικούς ήχους και video!

Discussion panels:

Κεντρική θεματική της παρουσίασης στην Αθήνα θα είναι το crowd sourcing και η ελεύθερη διακίνηση οπτικο-ακουστικού υλικού. Θα παρουσιαστούν projects από το συγκεκριμένο χώρο, δίνοντας το έναυσμα για μια ανοιχτή συζήτηση γύρω από το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην εποχή μας.

Ομιλητές θα είναι:

Creative Commons, Hackerspace, Fablab Athens, Artinook

Αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να κατεβάσετε εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για το πως μπορείτε να συμμετέχετε εδώ.