ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

Δηλώστε Συμμετοχή για το Σκανδιναβικό Φεστιβάλ Ταινιών Creative Commons!

Οι Σκανδιναβικές χώρες οργανώνουν για πρώτη φορά στις 30 Αυγούστου με 8 Σεπτεμβρίου το Σκανδιναβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Creative Commons!

Το Σκανδιναβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Creative Commons είναι το πρώτο φεστιβάλ που θα λάβει χώρα στην Σκανδιναβική περιοχή με ταινίες που δημιουργήθηκαν και διανεμήθηκαν με άδειες Creative Commons. Πάνω από 50 ξεχωριστές και πρωτοποριακές ταινίες από όλο το κόσμο θα προβληθούν σε όλες τις χώρες της Σκανδιναβίας. Επιπρόσθετα, μια σειρά από σεμινάρια και εργαστήρια θα λάβουν χώρα με σκοπό την αφύπνιση του κοινού και των δημιουργών γύρω από τους εναλλακτικούς τρόπους παραγωγής, χρηματοδότησης και διανομής στην ψηφιακή εποχή.

Το Φεστιβάλ αυτό ξεκινάει ως μια μη – κερδοσκοπική πλατφόρμα που σκοπό έχει να ενώσει έννοιες όπως το crowd funding, τις άδειες Creative Commons και την διανομή Ανοιχτού Λογισμικού στον Κινηματογράφο. Το ίδιο το Φεστιβάλ έχει ταυτοποιηθεί με την άδεια Creative Commons – Μη Εμπορική Χρήση (CC-BY-NC) και με την φιλοσοφία “Αντιγράψτε αυτό το Φεστιβάλ” Με λίγα λόγια οι διοργανωτές μας καλούν να αντιγράψουμε, να κατεβάσουμε και να αναπαράγουμε με όποιο τρόπο θέλουμε την ιδέα και το περιεχόμενο αυτού του Φεστιβάλ.

Οι άδειες Creative Commons προσφέρουν τα κατάλληλα εργαλεία σε δημιουργούς και χρήστες να δια-μοιράσουν το έργο τους σε ένα πιο ευρύτερο κοινό. Η χρήση των αδειών έχει ανέβει τα τελευταία χρόνια και έτσι έχει γίνει νόμιμη η προβολή τέτοιων ταινιών παντού.

Το Φεστιβάλ βασίζεται στην συμμετοχή και την διαφάνεια και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γίνει διοργανωτής μέσω του Διαδικτύου και των Social Media. Σκηνοθέτες, παραγωγοί, κοινό και η βιομηχανία συναντιούνται με κοινό ενδιαφέρον: τις ταινίες, την διανομή και την ανοιχτότητα.

Το Σκανδιναβικό Φεστιβάλ Ταινιών Creative Commons εμπνεύστηκε από το Φεστιβάλ Ταινιών Creative Commons της Βαρκελώνης (BCCN), που είναι το πρώτο φεστιβάλ με ταινίες με Ανοιχτή Αδειοδότηση και ξεκίνησε το 2010. Να σημειωθεί εδώ ότι το Φεστιβάλ της Βαρκελώνης είναι ιδρυτής του “CC World Network”, μια πλατφόρμα που υποστηρίζει όλα τα Φεστιβάλ με ταινίες Creative Commons στο Κόσμο.

Το Φεστιβάλ σας καλεί να συμμετέχετε και εσείς με την ταινία σας. Στείλτε τώρα την Creative Commons Ταινία σας. Μπορεί να επιλεχθεί για δημόσια προβολή και να μπει στο διαγωνισμό για το βραβείο κοινού. Για την συμμετοχή πατήστε εδώ.