ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

Καθηγητές χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο την Wikipedia!

Πρόσφατη Αμερικάνικη Έρευνα του Pew Research Center έδειξε ότι οι καθηγητές χρησιμοποιούν στον ίδιο βαθμό με τους μαθητές τους την Wikipedia!

To Pew Research Center με το πρόγραμμα “Internet & American Life Project’ διοργάνωσε έρευνα και ρώτησε 2462 καθηγητές και δασκάλους της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τις επιπτώσεις των ψηφιακών τεχνολογιών στους μαθητές και στη διεξαγωγή των μαθημάτων την τελευταία χρονιά.

Η έρευνα έδειξε ότι 76% των καθηγητών πιστεύουν ότι οι μηχανές αναζήτησης έχουν δώσει την εντύπωση στους μαθητές ότι η έρευνα και η εύρεση πληροφοριών στο Internet και ειδικά στη Google είναι κάτι απλό, εύκολο και γρήγορο. Παράλληλα, το 71% πιστεύει ότι οι ψηφιακές τεχνολογίες αποθαρρύνουν πλέον τους μαθητές από το να χρησιμοποιούν ποικίλες πηγές και να κάνουν ενδελεχή έρευνα.

Από την άλλη πλευρά, η έρευνα έδειξε ότι οι ίδιοι οι καθηγητές εμπιστεύονται πλέον την Wikipedia. Σύμφωνα με την έρευνα, το 87% των δασκάλων χρησιμοποιούν οι ίδιοι την Wikipedia, σε σύγκριση με το 53% των χρηστών του Internet γενικά στην Αμερική. Πάνω από το 80% των καθηγητών που ερωτήθηκαν, είπαν ότι χρησιμοποιούν την Wikipedia για να βρουν πληροφορίες και να δημιουργήσουν τα προγράμματα σπουδών και τους σκελετούς των μαθημάτων τους, με στόχο να βρουν περιεχόμενο που θα ελκύσει τους μαθητές τους. Γενικά το 99% των δασκάλων πλέον χρησιμοποιούν το Internet και όλες τις μηχανές αναζήτησης για έρευνα και πληροφορίες.

Η χρήση της Βικιπαιδείας έχει ανέβει πολύ και στην Ελλάδα. Η Ελληνική Βικιπαιδεία έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και συγκεντρώνει καθημερινά όλο και περισσότερους χρήστες. Αν σας ενδιαφέρει να γράψετε, να επιμεληθείτε και να προωθήσετε την χρήση της Βικιπαιδείας στην Ελλάδα επισκεφτείτε τώρα τον ιστότοπο και μάθετε πως. Όλοι οι συντάκτες λημμάτων της Βικιπαίδειας είναι εθελοντές και αποτελούν μια συλλογική κοινότητα, χωρίς ηγέτη, όπου τα μέλη συντονίζουν τις προσπάθειές τους στο πλαίσιο θεματικών προγραμμάτων και διάφορων χώρων συνομιλίας. Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την Creative Commons Attribution/Share-Alike License