ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

FOSSCOMM στην Αθήνα 20-21 Απριλίου 2013!!

Καλωσορίζουμε και φέτος το 6ο Συνέδριο Κοινοτήτων Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (Free and Open Source Software Communities Meeting, FOSSCOMM), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, 20-21 Απριλίου, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (hua.fosscomm.gr) και το οποίο διοργανώνεται με την υποστήριξη της Εταιρείας Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ, www.eellak.gr).

Η FOSSCOMM είναι ένα ετήσιο συνέδριο που ως κύριο στόχο έχει την γνωριμία μεταξύ των κοινοτήτων, των συλλόγων και των ερευνητικών και αναπτυξιακών ομάδων που ασχολούνται με το Ελεύθερο Λογισμικό τόσο στη χώρα μας όσο και σε διεθνές επίπεδο. Γίνεται παρουσίαση των τεχνολογικών εξελίξεων στο χώρο, καινοτόμων ιδεών, συλλογή προτάσεων για την προώθηση και την προβολή του Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα και αποκόμιση γνώσεων μέσω  παρουσιάσεων και workshops. Η FOSSCOMM Απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται για το Ελεύθερο Λογισμικό/Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα, ανεξάρτητα από το επίπεδο γνώσεων που διαθέτουν στη χρήση λογισμικών και υπολογιστών.

Παλιότερα FOSSCOMM έχουν πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (2008), στη Λάρισα (2009, larisa.fosscomm.gr), στη Θεσσαλονίκη (2010, thessaloniki.fosscomm.gr), στην Πάτρα (2011, patras.fosscomm.gr) και στις Σέρρες (2012, serres.fosscomm.gr).

Η συμμετοχή στη FOSSCOMM είναι ελεύθερη και δωρεάν και όλα τα έξοδα διεξαγωγής καλύπτονται από δωρεές και χορηγίες. Η διοργάνωση γίνεται αποκλειστικά από εθελοντές.