ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

CommonsFest: Ένα Φεστιβάλ για την Κοινότητα των Κοινών στο Ηράκλειο της Κρήτης!

To Φεστιβάλ των Κοινών πλησιάζει! Πρόσφατα σας παρουσιάσαμε μια εξαιρετική πρωτοβουλία από το Ηράκλειο της Κρήτης για την ενίσχυση της Ανοιχτής Κοινότητας των Κοινών. Ο λόγος για το CommonsFest, που θα λάβει χώρα από τις 14 μέχρι τις 21 Απριλίου σε διάφορους χώρους στην πόλη του Ηρακλείου.

Πρόκειται για μια εντυπωσιακή πρωτοβουλία για την προώθηση της ελεύθερης γνώσης και της ομότιμης συνεργασίας για την δημιουργία και τη διαχείριση των κοινών. Κατά τη διάρκεια όλων των ημερών του Φεστιβάλ όσοι συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες και εργαστήρια, εκθέσεις και να ακούσετε μουσική Creative Commons. Όλες οι εκδηλώσεις σκοπό έχουν να καλύψουν όλο το φάσμα των δράσεων της Ανοιχτής Κοινότητας όπως καλλιτεχνικές εκθέσεις με έργα Ανοιχτού Κώδικα, καλλιτεχνικά δρώμενα που διατίθενται με άδειες Creative Commons, ομιλίες για το Ανοιχτό Λογισμικό, για την Ανοιχτή Λογοτεχνία και για την Ανοιχτή Οικολογία και εργαστήρια για την Βικιπαιδεία, για Arduino και πολλά άλλα.

Αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε εδώ.

To Φεστιβάλ των Κοινών είναι μια συνδιοργάνωση ιδιωτών και δημόσιων φορέων όπου συμμετέχουν αλφαβητικά οι Σάββας Ευτύχης (Φυσικός), ο Γιώργος Καινουργιάκης (Εκπαιδευτικός, ubuntu.gr), ο Γιώργος Κιαγιαδάκης (Προγραμματιστής, tolabaki.gr), ο Δημήτρης Κουκουλάκης (Software engineer, tzm), ο Jann Kruse (Φυσικός/ερευνητής, FSFE), ο Μανώλης Μπριτζολάκης (Συνεργατικό καφενείο Ορτακιά) ο Αντώνης Τριανταφυλλάκης (Web/Graphic Designer, artivist) όπως επίσης και οι το labάκι – hackerspace , P2P Foundation , ομάδα καλλιέργειας Ζιζάνια , το Κουκούτσι , ΕΛ/ΛΑΚ , Συνεργατικό καφενείο Ορτακιά , openbook , ομάδα Σπιθάρι , Πελίτι Ηρακλείου , Ασύρματο Μητροπολιτικό Δίκτυο Ηρακλείου – HWMN , openlabs – hackerspace , Open Source Ecology Greece ενώ το φεστιβάλ χαίρει της υποστήριξης του Δήμου Ηρακλείου αλλά και της βοήθειας αρκετών εθελοντών.

 

Χαιρετίζουμε την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία του Ηρακλείου, όπου με πολύ δουλειά και αγάπη στηρίζουν μια πιο ανοιχτή κοινωνία όπου ο διαμοιρασμός της γνώσης, των τεχνών, της πληροφορίας και των δεδομένων είναι ελεύθερος και συμμετοχικός. Στηρίζουμε την δημιουργικότητα και την καινοτομία και καλούμε και εσάς στο Ηράκλειο να μάθετε περισσότερα για την Κοινότητα των Κοινών!