ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

Online Μάθημα για την Συγγραφή Αρθρων στην Wikipedia!

 Πόσες φορές έχετε διαβάσει ένα άρθρο στην wikipedia και έχετε σκεφτεί ότι θα μπορούσατε να το είχατε γράψει καλύτερα; Το School of Open σας προσφέρει την ευκαιρία να μάθετε δωρεάν πως να συντάσσετε κείμενα για την wikipedia εύκολα και γρήγορα με το διαδικτυακό μάθημα Writing Wikipedia Articles: The Basics and Beyond

Με αυτό το εύκολο μάθημα, θα μάθετε τα πάντα γύρω από την συγγραφή άρθρων για την wikipedia και γενικά θα ενημερωθείτε για τη μεγάλη αυτή κοινότητα των ανθρώπων που χτίζουν καθημερινά την παγκόσμια αυτή εγκυκλοπαίδεια. Συνεισφέρετε και εσείς τώρα στην γνώση με το μάθημα αυτό των έξι εβδομάδων. Παρόλο που η πρώτη ενημέρωση έχει γίνει, γραφτείτε τώρα στον δεύτερο γύρο που ξεκινά στις 14 Μαίου εδώ.

Επιπλέον, έμφαση θα δοθεί στα Ανοιχτά Εκπαιδευτικά Δεδομένα (Open Educational Resources) και στο πως οι μαθητές μπορούν να ενημερώνουν τα άρθρα της Wikipedia ή να καταχωρούν καινούρια σαν μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας ή σαν άσκηση για το σπίτι. Οι διοργανωτές του μαθήματος Pete Forsyth και η Sara Frank δηλώνουν ενθουσιασμένοι με το πρόγραμμα αυτό και καλούν όλο και περισσότερο κόσμο να συμμετέχει καθώς αντιλήφθηκαν ότι λίγοι μαθητές γνωρίζουν την σημασία της wikipedia και του Ανοιχτού Εκπαιδευτικού Περιεχομένου.

Τα Creative Commons στηρίζουν ενεργά την προσπάθεια αυτή του School of Open και προσκαλούν όλους τους χρήστες του Διαδικτύου να συνεισφέρουν στην ενίσχυση της Wikipedia και του Ανοιχτού Εκπαιδευτικού Περιεχομένου και φυσικά στην ενημέρωση για την χρήση Ανοιχτής Αδειοδότησης.

Σας υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να βρείτε πως να καταχωρείτε άρθρα στην Ελληνική Βικιπαιδεία εδώ.