ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

Εργαστήρια Video Art Festival με προγράμματα Open Source και 3D Printing!

 

Το 9ο Video Art Festival ξεκινάει 7 Ιουνίου στην Αθήνα και συγκεντρώνει σε διάφορους χώρους εκθέσεις, προβολές, εργαστήρια και live acts ενισχύοντας τον διάλογο μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού χώρου. Το Video Art Festival στην συνεχή προσπάθεια να αναδείξει την σύμπραξη τέχνης και τεχνολογίας οργανώνει ανάμεσα σε άλλα και μια σειρά εργαστηρίων που στόχο έχουν να αποτελέσουν σημεία ανταλλαγής γνώσης και απόψεων, όπου κοινό στοιχείο είναι η διάδοση της livevideo κουλτούρας. Οι συμμετέχοντες εξερευνούν θεωρίες παραγωγής περιεχομένου κι ανάπτυξης οπτικού υλικού, μελετούν και πειραματίζονται με νέες τεχνολογίες, συζητούν αναφορικά με την κουλτούρα της ελεύθερης διακίνησης δεδομένων, ενώ μαθαίνουν να χειρίζονται σύγχρονα λογισμικά κι εξοπλισμούς.

Εισαγωγήστο openFrameworks | Roy Macdonald

Το openFrameworks είναι το εργαλείο για να μεταφράσετε τη δημιουργικότητά σας με εύκολο τρόπο σε κώδικα. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εστιάσουν περισσότερο στις δυνατότητες που προσφέρει το πρόγραμμα για δημιουργικές εφαρμογές κ τρόπους χρήσης, ενώ παράλληλα θα εξεταστούν και ο κώδικας, η γλώσσα (C++) και οι διάφορες χρήσεις του λογισμικού.

Link: www.openframeworks.cc

 

Εισαγωγή στο VVVVVVVV και το Arduino | PatrickJostJenEwald

Αν πάντα θέλατε να ασχοληθείτε με τα electronics αλλά δεν ξέρατε πως, αυτό το εργαστήριο είναι ιδανικό. Με αφετηρία την εισαγωγή στο VVVVuserinterface θα εξερευνήσετε τις δημιουργικές δυνατότητες που προσφέρει το συγκεκριμένο λογισμικό. Έχοντας ήδη τις βάσεις για το πώς να δημιουργήσετε ή να τροποποιήσετε οπτικοακουστικό υλικό μέσω του λογισμικού, στο δεύτερο μέρος θα περάσετε στη σύνδεση αυτών με το Arduino, τον δημοφιλέστερο DIY μικροεπεξεργαστή για επίδοξους και δημιουργικούς ηλεκτρονικούς.

Link: vvvv.org

 

Facebook Resistance | Marc Stumpel

Για μερικές ώρες το facebook είναι διάτρητο και ανοιχτό για να διαμορφώσετε το προφίλ σας όπως εσείς θέλετε. Μέσα από απλές και διασκεδαστικές διαδικασίες ξετυλίγεται το νήμα της δομής των socialmedia και εμείς έχουμε την ευκαιρία να χακάρετε τις default ελευθερίες που υπόσχεται το επικρατέστερο αυτών.

Link: fbresistance.com

 

CollaborativeManufacturing – 3dPrinting | MyCity.meFabLabAthens (Αρετή Μαρκοπούλου, Αναστασία Πιστοφίδου, Βάγια Πάντου)

Τι συμβαίνει όταν η ίδια τεχνολογία χρησιμοποιείται ταυτόχρονα για την κατασκευή όπλων και για την κατασκευή κτιρίων σε περιοχές που το κόστος υπό άλλες συνθήκες είναι απαγορευτικό; Η τρισδιάστατη εκτύπωση είναι η σύγχρονη τάση της τεχνολογίας που υπόσχεται την επανάσταση στην τεχνική της ψηφιακής κατασκευής και ο τρόπος να μεταφέρουμε την παραγωγή από το βιομηχανικό επίπεδο στο ατομικό. Σε αυτό το εργαστήριο επιλέγουμε, προσαρμόζουμε, σχεδιάζουμε και τέλος τυπώνουμε/δημιουργούμε αντικείμενα με αυτόν ακριβώς τον τρόπο.

Link: mycity.me | fablabathens.gr

Ζωντανεύονταςτηνεικόνα | Athens Video Art Festival Team

Το «Ζωντανεύοντας την εικόνα» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την μαθητική κοινότητα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν τον σύγχρονο ψηφιακό πολιτισμό αλλά και την άμεση εμπλοκή τους με προσφιλή ψηφιακές μορφές τέχνης, όπως το animation. Πιο συγκεκριμένα, είναι ένα ειδικά διαμορφωμένο για τις μαθησιακές ανάγκες και την ηλικία τους animationworkshop, έχοντας την ευκαιρία να «ταξιδέψουν» μαζί με έμπειρους animators από την βασική αρχή της δημιουργίας του σχεδίου έως τη σύνθεση της κίνησης, φτιάχνοντας και παίρνοντας μαζί τους φεύγοντας τις πρώτες τους animation δημιουργίες.