ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

Εβδομάδα Ανοιχτών Δεδομένων στην Μασσαλία. Ποιό είναι το μέλλον;

Το Κίνημα Ανοιχτών Δεδομένων χαίρει μεγάλης αναγνώρισης και εξέλιξης τα τελευταία χρόνια στην Γαλλία όπως και σε όλο τον κόσμο. Μετά από χρόνια έρευνας και πειραματισμών είναι ώρα να διευρύνουμε τις πρακτικές και δράσεις μας και να έρθουμε σε επαφή και με άλλες κοινότητες όχι τόσο τεχνικές.

Το 2013 εξελίσσεται σε μια χρονιά με πολλές προοπτικές για το κίνημα των Ανοιχτών Δεδομένων, ειδικά σε θέματα Ανοιχτής Διακυβέρνησης! Τα θέματα και τα ερωτήματα ποικίλουν. Ποιες δράσεις αναμένονται; Ποιο ρόλο θα έχουν οι Δημόσιοι Φορείς, οι επιχειρήσεις και οι μη κερδοσκοπικές εταιρίες; Και φυσικά πως επηρεάζουν οι εξελίξεις την Εκπαίδευση και πως θα εκμεταλλευτούμε τα δεδομένα στο πλαίσιο μιας Ανοιχτής Εκπαίδευσης;

Μετά την Πρώτη Εβδομάδα Ανοιχτών Δεδομένων στην Γαλλία, το 2012, η φετινή του 2013 θα λάβει χώρα πάλι στην Γαλλία στην Μασσαλία 25 με 28 Ιουνίου. Η Εβδομάδα Ανοιχτών Δεδομένων 2013 στόχο έχει να διευρύνει το κίνημα, να δώσει έμφαση σε θέματα επαγγελματισμού και να ισορροπήσει τις διάφορες πρωτοβουλίες Ανοιχτών Δεδομένων με κύριο άξονα την ερώτηση “Πως θα βελτιώσουμε την ποιότητα των Ανοιχτών Δεδομένων;” Περαιτέρω στόχοι της Εκδήλωσης είναι να συζητηθεί πως θα αναπτύξουμε κι’ άλλο την επαναχρησιμοποίηση δεδομένων, πως να συμμετέχουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι και οργανισμοί στο κίνημα και πως να γίνει επιπλέον σωστό “άνοιγμα” σε όλο και περισσότερα δεδομένα.

Αυτά είναι μερικά από τα ζητήματα που θα απασχολήσουν το κίνημα την Εβδομάδα των Ανοιχτών Δεδομένων στη Μασσαλία όπου θα συγκεντρωθούν πρόσωπα Δημόσιων Φορέων, ερευνητές, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, οργανισμοί, ακαδημαϊκοί στο πλαίσιο 3 συνεδρίων και 14 εργαστηρίων από όλο τον κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εβδομάδα Ανοιχτών Δεδομένων γίνεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος HOMER, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του πακέτου European Regional Development Fund.