ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ετήσια Αναφορά και Έρευνα για την Πρόοδο των Creative Commons!

Τα Creative Commons έχουν μεγαλώσει πολύ τα τελευταία χρόνια. Μετά τον εορτασμό των 10 χρόνων και με νέο CEO στο συμβούλιο το τελευταίο έτος αρχίσαμε μια ενδελεχή επισκόπηση της προόδου μας και των προτεραιοτήτων μας.

Κατά τη διάρκεια αυτή της επισκόπησης, περάσαμε πολύ χρόνο να συζητάμε με τους Συνεργάτες μας από όλο τον κόσμο. Προσλάβαμε συμβούλους να βοηθήσουν σε αυτή τη τεράστια έρευνα και να συλλέξουν πληροφορίες εκτός της οργάνωσης για την λειτουργία των Creative Commons, την δράση και τον ρόλο που αναμένεται να παίξουν οι άδειες στο μέλλον στο Παγκόσμιο Γίγνεσθαι. Συνειδητοποιήσαμε λοιπόν στην πορεία ότι ήταν απαραίτητη μια καταγραφή και μια επισημοποίηση της αποστολής μας, των στόχων μας και των δράσεων μας.

Το αποτέλεσμα αυτής της έρευνας είναι το The Future of Creative Commons”(2.7 MB PDF) όπου καταγράφονται αναλυτικά οι προτεραιότητες μας σε όλους τους τομείς με τους οποίους ασχολούμαστε. Αυτές οι προτεραιότητες ήδη χαρακτηρίζουν τις δράσεις μας και τον τρόπο που εργαζόμαστε στα Creative Commons. Επίσης αποτελούν πυξίδα για το πόσο πετυχαίνουμε τον κάθε στόχο.

Παράλληλα, δημοσιεύσαμε μαζί μια ετήσια αναφορά με τίτλο Dispatches from the Commons”. Στην αναφορά αυτή καταγράψαμε μερικά από τα σημαντικότερα επιτεύγματα της περασμένης χρονιάς και μερικούς οργανισμούς που καινοτομούν σε διάφορους τομείς χρησιμοποιώντας άδειες Creative Commons.

Τα Creative Commons απασχολούν ένα μικρό αριθμό ανθρώπων αλλά ενώνονται με τον υπόλοιπο κόσμο μέσω του παγκόσμιου δικτύου των συνεργατών μας και όλοι μαζί αποτελούμε τα Commons. Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός θα βοηθήσει να καταλάβουμε που οδεύουν τα Creative Commons και πως διαμορφώνεται ο ρόλος τους τα επόμενα χρόνια. Σας προσκαλούμε να διαμοιράζεται το έργο μας με στόχο και άλλοι άνθρωποι να μάθουν για το Ανοιχτό Κίνημα.