ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

Εκδήλωση “Ανοιχτές Άδειες στην Εκπαίδευση” στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο!

Τα ανοικτά διαδικτυακά μαθήματα, τα ανοικτά επιστημονικά περιοδικά, τα ανοικτά ηλεκτρονικά συγγράμματα και τα ανοικτά επιστημονικά και ερευνητικά δεδομένα κερδίζουν συνεχώς έδαφος διαμορφώνοντας ένα νέο τοπίο στην εκπαίδευση. Υπόσχονται ένα ριζικό μετασχηματισμό του τρόπου που διεξάγεται η επιστημονική έρευνα και η εκπαιδευτική διαδικασία. Τα πλεονεκτήματα, οι συνέπειες και οι ευκαιρίες που δημιουργούνται αποτελούν αντικείμενο έντονης συζήτησης και διερεύνησης.Οι αλλαγές αυτές στηρίζονται στις σύγχρονες τεχνολογίες των τηλεπικοινωνιών και διαμορφώνουν ένα νέο νομικό και θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας που αναστοχάζεται τη δημόσια σφαίρα. Η γνώση του τρόπου λειτουργίας των εναλλακτικών, θα δώσει περισσότερες δυνατότητες στα μέλη της εκπαιδευτικής μας κοινότητας να αποφασίζουν για τον τρόπο διαχείρισης του εκπαιδευτικού τους έργου.

Ο Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων σας προσκαλεί την Τρίτη 9-7-2013 στις 12.00 στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου μας, στην ενημερωτική συνάντηση – συζήτηση με θέμα:

        “Ανοιχτές Άδειες στην Εκπαίδευση”

Θα μιλήσουν για τις ανοιχτές άδειες και θα απαντήσουν σε απορίες και ερωτήσεις οι:

– Γεωργία Αγγελάκη (Τμήμα Επικοινωνίας, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης):
Ανοικτές άδειες στην εκπαίδευση: Ποια είναι η παγκόσμια εμπειρία;

– Πρόδρομος Τσιαβός (Δικηγόρος, ΕΕΛ/ΛΑΚ & Creative Commons):
Άδειες Creative Commons και η εφαρμογή τους στην Ελληνική πραγματικότητα

– Παντελής Μπαλαούρας (ΕΚΠΑ, Συντονιστής δράσης “Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο Παν/μιο Αθηνών”) :Παρουσίαση οριζόντιας δράσης για τα “Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα”

Το ΔΣ του ενιαίου συλλόγου διδασκόντων