ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ημερίδα Ενημέρωσης του έργου “Ανοικτά Ακαδημαικά Μαθήματα στο ΑΠΘ”!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα ενημέρωσης του έργου «Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΑΠΘ – AUTh Opencourses», που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013 στο Αμφιθέατρο Ι του ΚΕΔΕΑ στις 09:00 π.μ.

Για online registration επισκεφθείτε το σύνδεσμο:http://opencourses.auth.gr/workshopform

Με λίγα λόγια το Hellenic Academic Opencourses περιλαμβάνει δράσεις που αφορούν στην ανάπτυξη και δημιουργία ψηφιακών μαθημάτων στο διαδίκτυο και στη ζωντανή μετάδοση, καταγραφή, επεξεργασία και δημοσιοποίηση διαλέξεων στο διαδίκτυο.

Προκειμένου να προστατευτούν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας των παραγωγών του εκπαιδευτικού υλικού και του ιδρύματος, το εκπαιδευτικό υλικό που θα αναπτυχθεί θα πρέπει να υπόκειται σε άδειες Creative Commons. Τα ζητήματα προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας θα αποτελέσουν μέρος των δραστηριοτήτων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μελών ΔΕΠ που προβλέπονται στις δράσεις του έργου ώστε να ενημερωθούν, επιπλέον, για το πώς να μπορούν να χρησιμοποιούν τρίτο εκπαιδευτικό υλικό, όπως εικόνες κ.α. χωρίς να προκύπτουν ζητήματα δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. Με το όρο ανοικτά ψηφιακά μαθήματα εννοείται η χωρίς περιορισμούς πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό (όπου δεν εγείρονται ζητήματα πνευματικών δικαιωμάτων), τόσο από τους φοιτητές, σπουδαστές όσο και από το ευρύ κοινό.

Αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να βρείτε εδώ.