ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

Βοηθήστε την Europeana, την Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Βιβλιοθήκη να συνεχίσει το έργο της με μια απλή υπογραφή!

Σας καλούμε να υποστηρίξετε και εσείς σήμερα την Europeana, την Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Βιβλιοθήκη, Αποθετήριο και Μουσείο. Έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για τον προϋπολογισμό της ΕΕ σε θέματα Ψηφιακής Υποδομής και η Europeana χρειάζεται την στήριξη σας.

Η Europeana, συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια με γκαλερί, βιβλιοθήκες, μουσεία και αποθετήρια σε κάθε χώρα της ΕΕ και στόχος της είναι να διαθέσει πολιτιστικό περιεχόμενα ψηφιακά και αναδείξει κάθε πτυχή του Ευρωπαϊκού πολιτισμού παγκοσμίως. Η Europeana συνδεδεμένη με κάθε πολιτιστικό φορέα της ΕΕ διαμοιράζει την πολιτιστική κληρονομιά και ιστορία και μέχρι τώρα διαθέτει ψηφιακά και χωρίς χρέωση 27 εκατομμύρια βιβλία, εικόνες, ταινίες και ηχογραφήσεις. Σκοπός της Ευρωπαϊκής Ψηφιακής Βιβλιοθήκης είναι να καινοτομήσει στην διάθεση ψηφιακού πολιτιστικού υλικού και να δώσει κίνητρο στους χρήστες του διαδικτύου να ασχολούνται με τον πολιτισμό μέσω των νέων μέσων, των ιστότοπων, των εφαρμογών και των κοινωνικών δικτύων με το να μοιράζεται την γνώση, την τεχνογνωσία, τα επιχειρηματικά μοντέλα και τον κώδικα σε υπηρεσίες πολιτισμού, εκπαίδευσης και τουρισμού.

Η Euroepana εδώ και καιρό διευκολύνει τις εξελίξεις όσον αφορά τα Ανοιχτά Δεδομένα με το να δίνει ελεύθερη πρόσβαση σε εκατομμύρια χρήστες σε δεδομένα και ψηφιακά αντικείμενα με ανοιχτή άδεια μεταδεδομένων – CC0, the Creative Commons” Public Domain Dedication. Με αυτό το σύστημα, η Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Βιβλιοθήκη διαθέτει ανοιχτά δεδομένα σε δημιουργούς, ακαδημαϊκούς, Δημόσιους και Ιδιωτικούς φορείς και γενικά χρήστες με σκοπό την ελεύθερη χρήση τους για την δημιουργία νέων υπηρεσιών διαδικτύου, ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα (smartphone) και ιστότοπων.

Η Europeana αποτελεί ένα εξαιρετικά χρήσιμο, ενδιαφέρον και καινοτόμο εγχείρημα και αποτελεί αρωγός για την Ψηφιακή Υποδομή της Ευρωπαϊκής Οικονομίας. Υποστηρίξτε και εσείς τώρα την Εuropeana υπογράφοντας το e-petition που κυκλοφορεί παγκοσμίως στο Διαδίκτυο και υποστηρίξτε με αυτό τον τρόπο την ίδια την Ευρώπη και τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό.