ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

Μουσική που διατίθεται με άδειες Creative Commons!

Ψάχνετε μουσική για ελεύθερη αναπαραγωγή, επεξεργασία και αναδημοσίευση; Υπάρχουν εκατομμύρια αρχεία αυτή τη στιγμή στο Διαδίκτυο με μουσική που διατίθεται με άδειες Creative Commons για αυτούς ακριβώς τους σκοπούς. Σας παραθέτουμε εδώ μια λίστα με τις πιο ενημερωμένες βάσεις δεδομένων μουσικής οργανωμένη από τους συνεργάτες μας στα Creative Commons Νέας Ζηλανδίας.

Free Music Archive

Το Free Music Archive προσφέρει χιλιάδες μουσικά κομμάτια με άδειες Creative Commons σε μια μηχανή αναζήτησης με κριτήρια το είδος μουσικής ή τον δημιουργό.

Jamendo

Το Jamendo είναι μια από τις πιο γνωστές και μεγάλες ανοιχτές πλατφόρμες μουσικής στο κόσμο αυτή τη στιγμή. Η αναζήτηση γίνεται βάσει είδους μουσικής και ταυτόχρονα διαθέτει κατηγοριοποίηση των μουσικών κομματιών ανάλογα το πόσο αρέσουν στους χρήστες. Θυμηθείτε πριν χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα κομμάτια να δείτε την άδεια με την οποία διατίθεται και τι επιλογές έχετε.

Bandcamp

Το Bandcamp είναι πλέον ένας από τους πιο διάσημους ιστότοπους για μουσικούς που θέλουν να διαθέσουν ελεύθερα τη μουσική τους ή να την πουλήσουν. Και αυτό είναι που ξεχωρίζει το bandcamp από τα άλλα παρόμοια websites. Δίνεται η δυνατότητα στο δημιουργό να πουλήσει τα κομμάτια μέσω της πλατφόρμας. Υπάρχει συγκεκριμένο λινκ που ενώνει τους δημιουργούς που έχουν διαθέσει τα κομμάτια τους με άδειες Creative Commons εδώ.

 SoundCloud

Το Soundcloud φιλοξενεί μουσική και ήχους από όλο τον κόσμο καθώς και ολόκληρα sets ή ραδιοφωνικές εκπομπές. Για να βρείτε περιεχόμενο ελεύθερο με άδειες Creative Commons, γράψτε το είδος ή τον καλλιτέχνη ή το κομμάτι που ψάχνετε και καθώς ψάχνετε τα αποτελέσματα , κοιτάξτε δεξιά στην οθόνη σας και διαλέξτε το φίλτρο sounds και μετά το φίλτρο licence.

The Internet Archive

Το Internet Archive είναι αυτή τη στιγμή η πηγή του ανοιχτού περιεχομένου παγκοσμίως. Αν ψάχνετε για υλικό που ανήκει στον Δημόσιο Τομέα, δηλαδή περιεχόμενο που δεν υπόκεινται σε κανόνες πνευματικής ιδιοκτησίας και είναι εντελώς ελεύθερο για χρήση μπείτε τώρα στο Internet Archive.

ccMixter

To ccMixter φιλοξενεί κάθε είδους “ρεμιξαρισμένης” μουσικής που διατίθεται με άδειες Creative Commons. Στόχος του ccMixter είναι να ακούσετε τη μουσική που προσφέρει, να την επεξεργαστείτε και να την επανακυκλοφορήσετε στο διαδίκτυο!

Turnbull Mixtapes

Εδώ και δυο χρόνια η Εθνική Βιβλιοθήκη της Νέας Ζηλανδίας έχει κυκλοφορήσει δικά της mixtapes με μουσική από τα δικά της αποθετήρια. Ακολουθώντας αυτό το link Μπορείτε να ακούσετε τα Mixtape της Βιβλιοθήκης της Νέας Ζηλανδίας.

ΕΛΛΑΔΑ:

Στην Ελλάδα αυτή τη περίοδο υπάρχουν πλέον βάσεις δεδομένων με ελευθερη μουσική για χρήση. Η Fairmusic σας παρέχει περίπου 370.000 συγκεκριμένα μουσικά κομμάτια, μαζί με τα πνευματικά και τα συγγενικά τους δικαιώματα. Ταυτόχρονα υπάρχει το CC radio, μια πρωτοβουλία της ΕΕΛ/ΛΑΚΕταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα ψηφιακό μουσικό ραδιόφωνο ccradio.ellak.gr είναι μια υπηρεσία που απευθύνεται κυρίως σε όσους θέλουν να αναπαράγουν δημόσια στους χώρους τους μουσική που διανέμεται ελεύθερα με άδειες Creative Commons(www.creativecommons.gr) και δεν δημιουργεί απαιτήσεις από φορείς συλλογικής διαχείρισης.