ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

Το πρώτο Νορβηγικό Φεστιβάλ Ταινιών Creative Commons ξεκινάει και φιλοξενείται στην Ελλάδα από το Hackerspace!

Tο πρώτο Nordic Creative Commons Film Festival το οποίο σας είχαμε παρουσιάσει και παλιότερα ξεκινά στις 30 Αυγούστου, επιχειρώντας να αναδειχτούν οι νέες δυνατότητες διανομής και προβολής ταινιών, που γεννήθηκαν στην ψηφιακή εποχή, αλλά και να προβληθούν δημιουργοί που έχουν επιλέξει να διαμένουν το έργο τους ελεύθερα.

Το Σκανδιναβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Creative Commons είναι το πρώτο φεστιβάλ που θα λάβει χώρα στην Σκανδιναβική περιοχή με ταινίες που δημιουργήθηκαν και διανεμήθηκαν με άδειες Creative Commons. Πάνω από 50 ξεχωριστές και πρωτοποριακές ταινίες από όλο το κόσμο θα προβληθούν σε όλες τις χώρες της Σκανδιναβίας αλλά και όχι μόνο. Επιπρόσθετα, μια σειρά από σεμινάρια και εργαστήρια θα λάβουν χώρα με σκοπό την αφύπνιση του κοινού και των δημιουργών γύρω από τους εναλλακτικούς τρόπους παραγωγής, χρηματοδότησης και διανομής στην ψηφιακή εποχή.
Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται παγκοσμίως σε 18 χώρους με τις επίσημες προβολές να οργανώνονται με την μέθοδο crowdsoursing, δηλαδή από δημιουργούς που προσφέρουν τις ταινίες τους και ενδιαφερόμενους σε όλο τον κόσμο που αναλαμβάνουν να φιλοξενήσουν τις προβολές.
Στην Αθήνα τον ρόλο του οικοδεσπότη θα παίξει το Hackerspace.gr πραγματοποιώντας προβολές στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνολικά 8 ταινίες μικρού μήκους, 5 ντοκιματέρ και 2 ταινίες μεγάλου μήκους με αγγλικούς υπότιτλους.

Η είσοδος για τις προβολές θα είναι ελεύθερη, αλλά για την καλύτερη διαχείριση του χώρου απαιτείται κράτηση θέσεων. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα προβολών και κρατήσεις, επισκεφτείτε το http://tiny.cc/hsgr-cc2013