ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

Το GonO στο Radiobubble συζητάει για θέματα Ανοιχτής Διακυβέρνησης!

Το GonO είναι μια ζωντανή εκπομπή στο Radiobubble που γίνεται κυρίως στα αγγλικά. Είναι μια προσπάθεια να διαμορφωθούν και να προωθηθούν δράσεις για τα θέματα Ανοιχτής Διακυβέρνησης στην Ελλάδα και αλλού. Σε αυτές τις εκπομπές συμμετέχουν ακτιβιστές, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, συλλογικές προσπάθειες αλλά και οπτικοακουστικό υλικό από διάφορες θεματολογίες. Στόχο έχουν να ανακαλύψουμε καινούριους τρόπους με τους οποίους οι πολίτες να ασχολούνται περισσότερο με τα κοινά, να οργανώνονται και να δρουν. Τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας είναι μέρος μιας συνεχόμενης έρευνας που καταγράφει δράσεις της Ελλάδας στο Open Government Partnership (http://www.opengovpartnership.org/countries/greece )

To Open Government Partnership είναι μια πρωτοβουλία που στόχο έχει την διασφάλιση από τις κυβερνήσεις ότι θα προωθούν την διαφάνεια, την μάχη ενάντια στη διαφθορά και την εξέλιξη νέων τεχνολογιών για την ενδυνάμωση των κυβερνήσεων. Είναι μια συνεργατική προσπάθεια της οποίας την εποπτεία την έχει μια Επιτροπή (Steering Commitee) που αποτελείται από εκπροσώπους κυβερνήσεων και από ομάδες κοινωνικών οργανισμών

Αυτή την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 17.00 – 18.00 θα είναι καλεσμένοι στην εκπομπή ο Λεωνίδας Αθανασίου (IT Business Professional και η Μαρία Μερτζάνη (Creative Commons Greece) και θα συζητήσουν την δυνατότητα επιχειρηματικότητας και ευκαιριών με ανοιχτή διακυβέρνηση.

Για αναρτήσεις και ερωτήσεις θυμηθείτε #ogp, #creative_commons, #GonO