ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

Εγκανιάστηκε το Team Open: ιστορίες ανθρώπων που χρησιμοποιούν άδειες Creative Commons!

Υπάρχουν πάνω από ένα δισεκατομμύριο αρχεία Creative Commons περιεχομένου στον κόσμο. Είναι σίγουρα ένα εντυπωσιακό νούμερο αλλά είναι μόνο ένα δείγμα του πόσο έχουν ενδυναμωθεί οι άδειες και πόσο έχει διαδοθεί η χρήση τους μέχρι σήμερα. Αυτό που έχει όμως πραγματικά ενδιαφέρον είναι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τις άδειες και τα έργα τους. Όταν χρησιμοποιεί κάποιος μια φωτογραφία Creative Commons σε μια παρουσίαση ή όταν εκδίδει το καινούριο του τραγούδι ή βιβλίο με CC γίνεται αυτόματα μέλος της επίδρασης που έχουν οι άδειες στον κόσμο.

Πρόσφατα, δημιουργήθηκε το Team Open, μια καινούρια πρωτοβουλία των Creative Commons και της Κοινότητας. Το τελευταίο διάστημα ψάξαμε και βρήκαμε ιστορίες ανθρώπων που χρησιμοποιούν άδειες CC και μας μίλησαν για τον πως τους βοήθησαν οι άδειες αυτές. Ανάμεσα στις ιστορίες αυτές, θα γνωρίσετε ένα νέο επιστήμονα που πολεμάει τον καρκίνο μέσω της Ανοιχτής Έρευνας, ένα μουσικό που φτιάχνει την καριέρα του δίνοντας ελεύθερα την μουσική του κ.α. Ελπίζουμε ότι αυτές οι ιστορίες θα σας εμπνεύσουν και θα τις μοιραστείτε με τους φίλους σας.

Παράλληλα, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι ξεκινάμε τον ετήσιο έρανο μας. Διαθέτουμε καινούρια δώρα φέτος μαζί με μπλουζάκια Team Open κτλ. Περισσότερες λεπτομέρειες για την δωρεά μπορείτε να βρείτε εδώ.

“Τα Creative Commons είναι κάτι παραπάνω από μια άδεια για να μοιραζόμαστε έργο, είναι η άδεια να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο!”

Comments are closed.