ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

Εκδήλωση: #Open @CoLab Ανοιχτά Επιχειρηματικά Μοντέλα στη Πράξη!

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (EKT),συντονιστή του ευρωπαϊκού δικτύου Enterprise Europe Network – Hellas και το CoLab Workspace διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα«Ανοιχτά Επιχειρηματικά Μοντέλα στην Πράξη«το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στο Colab Workspace Athens (Πετράκη 28, Αθήνα) στις 11.00.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να παρουσιαστούν τα βασικά στοιχεία της κατάρτισης και αξιολόγησης ανοιχτών επιχειρηματικών μοντέλων, δηλαδή μοντέλων που βασίζονται σε ανοιχτές τεχνολογίες, λογισμικό, περιεχόμενα ή δεδομένα. Τα μοντέλα ανοιχτής επιχειρηματικότητας ή τα μοντέλα επιχειρηματικότητας που σε κάποιο στάδιο της αλυσίδας αξίας χρησιμοποιούν ανοιχτές άδειες αποτελούν ολοένα και περισσότερο αναπόσπαστο μέρος της σύγχρονης επιχειρηματικής δραστηριότητας. Το βιωματικό εργαστήριο που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Εnterprise Europe Network – Hellas (EEN) θα παρουσιάσει πρότυπες μεθόδους κατάρτισης επιχειρηματικών μοντέλων, βασικά στοιχεία αδειοδοτικών λύσεων και θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν τα δικά τους ανοιχτά επιχειρηματικά μοντέλα.

Αρχικά θα γίνει παρουσίαση του δικτύου Enterprise Europe Network – Hellas και των υπηρεσιών που προσφέρει. Στη συνέχεια θα υπάρξει παρουσίαση για το πώς χρησιμοποιείται το “Business Model Canvas” για τη δημιουργία επιχειρηματικών μοντέλων. Παράλληλα θα γίνουν γνωστές λεπτομέρειες για τηνΑνοιχτή Αδειοδότηση, τις άδειες Creative Commons και την ομότιμη παραγωγή, και οι παριστάμενοι θα γνωρίσουν ποια επιχειρηματικά μοντέλα μπορούν να προκύψουν από την χρήση τέτοιων αδειών. Τέλος, θα παρουσιαστούν μερικά ανοιχτά επιχειρηματικά μοντέλα στην πράξη, εξηγώντας το παράδειγμα του CoLab.

Αναλυτικά το πρόγραμμα όπως έχει διαμορφωθεί είναι:

  • 11.00 – 11.15 Εγγραφές – Χαιρετισμοί
  • 11.15 – 11.30 Ενημερωτική παρουσίαση Δικτύου Enterprise Europe Network – Hellas (Ηρακλής Αγιοβλασίτης – ΕΚΤ)
  • 11.30 – 12.00 Μέθοδος Ανοιχτών Επιχειρηματικών Μοντέλων «Business Model Canvas» (Σπύρος Καπετανάκης – CoLab Workspace)
  • 12.00 – 13.00 Παρουσίαση Ομότιμης Παραγωγής, Κοινών και Χρήσης Ανοιχτών Αδειών (Πρόδρομος Τσιαβός – ΕΕΛ/ΛΑΚ και Μαρία Μερτζάνη – Creative Commons Greece)
  • 13.00 – 15.00 Ανοιχτά Επιχειρηματικά Μοντέλα στην Πράξη / Το παράδειγμα του coLab (Σπύρος Καπετανάκης – CoLab Workspace)

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν. Για την καλυτερη οργάνωση του χώρου, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν τη συμμετοχή τους εδώ.