ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

To Υπουργείο Εργασίας των Η.Π.Α εφαρμόζει άδειες Creative Commons για όλες τις εργασίες που δημιουργήθηκαν με επιχορήγηση

Τα Creative Commons(CC) εργάζονται ενεργά για την υποστήριξη ιδρυμάτων, κυβερνήσεων, διακυβερνητικών οργανισμών και άλλους, που δημιουργούν, υιοθετούν και εφαρμόζουν ανοικτές πολιτικές. Πιστεύουμε ότι οι χρηματοδοτούμενοι πόροι από το δημόσιο θα πρέπει να είναι από πόρους με ανοιχτές άδειες.

Για την υποστήριξη αυτών και άλλων προσπαθειών ανοικτής πρόσβασης, τα CC είναι έτοιμα να ξεκινήσουν ένα δίκτυο Ανοικτής Πολιτικής και Ινστιτούτο για το Open Leadership.

Το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ έχει ανοίξει το δρόμο της ανοιχτής πρόσβασης, πρώτον με το Career Pathways Innovation Fund Grants Program, και ύστερα με το πρόγραμμα επιχορήγησης Community College Career Training. Τώρα υιοθετούνται οι άδειες Creative Commons Attribution (CC BY) για όλο το περιεχόμενο που δημιουργήθηκε με επιχορήγηση.

Το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητά περίπου $150 εκατομμύρια για το πρόγραμμα επιχορήγησης H-1B Ready to Work Partnership. Επίσης το ίδιο υπουργείο θα χρηματοδοτήσει περίπου 20-30 υποτροφίες. Το πρόγραμμα επιχορήγησης έχει σχεδιαστεί για να παρέχει σε μακροχρόνια ανέργους εξατομικευμένη συμβουλευτική, κατάρτιση, υποστηρικτική καθώς και εξειδικευμένες υπηρεσίες που οδηγούν σε ταχεία απασχόληση σε σχετικά επαγγέλματα και κλάδους.

Η σχετική απόφαση βρίσκεται εδώ.

Πηγή: www.opensource.com