ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

H Wattpad αναβαθμίστηκε σε έκδοση 4.0 των CC αδειών

Η κοινότητα Wattpad αναβαθμίστηκε σε έκδοση 4.0 των Creative Commons αδειών  και παρουσίασε αρκετές βελτιώσεις στην εφαρμογή των CC. Η κοινότητα Wattpad είναι ένα μέρος για να ανακαλύψεις και να μοιραστείς ιστορίες: μια κοινωνική πλατφόρμα που συνδέει τους άνθρωπους μέσα από τις λέξειςΜε τη Wattpad, ο καθένας μπορεί να διαβάσει ή να γράψει από οποιαδήποτε συσκευή: τηλέφωνο, tablet ή υπολογιστή. Μέχρι σήμερα, υπάρχουν 300.000 ιστορίες με CC άδειες στο Wattpad, κάνοντας την μια από τις μεγαλύτερες υιοθεσίες της έκδοσης 4.0 μέχρι σήμερα.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι νέοι συγγραφείς σήμερα δεν είναι πώς θα προστατέψουν την δουλειά τους, είναι πώς θα βρουν αναγνωστικό κοινό, λέει ο Cory Doctorow, συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας, ακτιβιστής, δημοσιογράφος και blogger. «Είναι απολύτως λογικό τόσοι πολλοί συγγραφείς της Wattpad να έλκονται από τις άδειες Creative Commons: Δίνοντας στους άλλους την άδεια να μοιραστούν το γράψιμό τους, μπορούν να ανοίξουν τις πόρτες σε νέα ακροατήρια και νέες δημιουργικές ευκαιρίες” ο Cory Doctorow έχει μοιραστεί πέντε ιστορίες για τη Wattpad βάσει αδειών CC, συμπεριλαμβανομένων του best-seller μυθιστορήματος  της Νέας Υόρκης Πατρίδα και μικρός αδελφός. Σήμερα, για να συμπέσει με την ανάπτυξη των CC αδειών και της έκδοσης 4.0, θέλει να μοιραστεί το πρώτο του μυθιστόρημα (novel) Κάτω και έξω στο μαγικό βασίλειομε τη Wattpad.

Όλη η γνώση και ο πολιτισμός χρωστάει κάτι σε όσα ήρθαν πριν από αυτό – είναι οι δημόσιες κοινές ιδέες που αποτελούν το θεμέλιο της κοινωνίας μας“, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Creative Commons Ryan Merkley. «Είμαι ενθουσιασμένος γιατί η κοινότητα Wattpad θα έχει απλά, δωρεάν εργαλεία Creative Commons» για να μοιραστούν την δουλεία τους, να επαναχρησιμοποιήσουν τα έργα άλλων, και να συμβάλλουν στην παγκόσμια δημιουργική κοινότητα.

Ένα μεγάλο μπράβο στην κοινότητα Wattpad που έφθασε πλέον τους 30 εκ.  συγγραφείς και αναγνώστες.

Πηγή: www.creativecommons.org

Leave a Comment