ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ας ενωθούμε για να προωθήσουμε την ανοικτή πρόσβαση σε όλο τον κόσμο

Diego Gomez, ένας κολομβιανός μεταπτυχιακός φοιτητής, αντιμετωπίζει σήμερα μέχρι και οκτώ χρόνια στη φυλακή για να κάνει κάτι που χιλιάδες ερευνητές κάνουν κάθε μέρα: ποστάρουν τα αποτελέσματα της έρευνας σε απευθείας σύνδεση για όσους δεν θα έχουν άλλο τρόπο πρόσβασης σε αυτά.

Εάν η ανοικτή πρόσβαση ήταν προεπιλογή για την επιστημονική επικοινωνία, περιπτώσεις όπως Diego θα είχε καταστεί άνευ αντικειμένου.

Η ακαδημαϊκή έρευνα θα έχει ελεύθερη πρόσβαση και θα είναι διαθέσιμο στο πλαίσιο μιας ανοικτής άδειας όπου νόμιμα θα επιτρέπει, το είδος της συμμετοχής που είναι τόσο ζωτικής σημασίας για τη διευκόλυνση της επιστημονικής προόδου.

Όταν η έρευνα μοιράζεται ελεύθερα και ανοικτά, δεν έχουμε όλοι όφελος. Μπορείτε να εγγραφείτε παρακάτω για να εκφράσετε την υποστήριξή σας για την ανοικτή πρόσβαση ως προεπιλογή για τις επιστημονικές και ακαδημαϊκές εκδόσεις, έτσι οι ερευνητές, όπως ο Diego να μην κινδυνεύουν με αυστηρές κυρώσεις και να βοηθήσετε τους συναδέλφους να έχουν πρόσβαση στην έρευνα που χρειάζονται.

Αυτό είναι μια κοινή προσπάθεια των EFF, Creative Commons, Fundación Karisma, the Internet Archive, Public Knowledge, Open Access Button, and the Right to Research Coalition.

Περισσότερες πληροφορίες: www.act.eff.org

Leave a Comment