ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

Yπηρεσία ανάδειξης και προώθησης νέων/ανερχόμενων μουσικών καλλιτεχνών: Νoodio

Το Νoodio είναι μια υπηρεσία ανάδειξης και προώθησης νέων/ανερχόμενων μουσικών καλλιτεχνών. Με καινοτόμο αλγοριθμικό σύστημα υπολογισμού της δημοφιλίας του μουσικού περιεχομένου και έμφαση στην τοπικότητα, το Noodio δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ανάδειξη καλλιτεχνών απευθείας από τους χρήστες με τρόπο διαφανή και αδιάβλητο.

Παράλληλα, το Noodio δίνει τη δυνατότητα στους καλλιτέχνες να καθορίσουν οι ίδιοι το επιχειρηματικό τους μοντέλο και τον τρόπο που θα προσεγγίσουν το κοινό. Οι καλλιτέχνες μπορούν να διαμοιράσουν τη μουσική τους χρησιμοποιώντας μία από τις άδειες Creative Commons, ενώ οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε ελεύθερο και νόμιμο μουσικό περιεχόμενο για δικές τους περαιτέρω χρήσεις και εφαρμογές.

Το Noodio έχει ανοίξει τιςπόρτεςτου για να υποδεχτεί τους πρώτους μουσικούς και μπάντες από την Ελλάδα. Οι καλλιτέχνες μπορούν να κάνουν εγγραφή μέσω της καλλιτεχνικής σελίδας τους στο Facebook, να ανεβάσουν τη μουσική τους και να γίνουν μέλη της πρώτης μουσικής κοινότητας για μουσικούς και μουσικόφιλους της χώρας.

Βασικός στόχος του Noodio είναι να προωθήσει τη μουσική των καλλιτεχνών του στους ακροατές που βρίσκονται δίπλα τους, που μπορούν να παρακολουθήσουν τις συναυλίες τους, που εκτιμούν τη μουσική τους, καθώς και ακροατές που επιθυμούν να την υποστηρίξουν και ενδεχομένως να την αξιοποιήσουν δημιουργικά!

Το Noodio ξεκίνησε σαν ιδέα το έτος 2010 από τους Χριστόφορο Βαρακλιώτη, Χριστόφορο Δημητριάδη και Αργύρη Στεργίου, προπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας / Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ σε συνεργασία με τον καθηγητή τους Νικόλαο Νάνα με στόχο τη δημιουργία ενός διαδικτυακού ραδιοφώνου που θα αντιλαμβάνεται τις προτιμήσεις των ακροατών. Η ιδέα αυτή αποτέλεσε το αντικείμενο σχετικής διπλωματικής εργασίας και σήμερα αποτελεί ολοκληρωμένο προϊόν σχεδιασμένο αποκλειστικά για το χώρο των ανεξάρτητων/ανερχόμενων μουσικών.

Η ομάδα Noodio.

www.noodio.fm

team@noodio.fm

Follow us on:

facebook.com/noodiofm

twitter.com/noodiofm

One thought on “Yπηρεσία ανάδειξης και προώθησης νέων/ανερχόμενων μουσικών καλλιτεχνών: Νoodio

  1. Καλησπέρα… Θα ήθελα μια πιο συγκεκριμένη ανάλυση για την διαδικασία της προώθησης… Γιατι δεν κατάλαβα ακριβώς τους τροπους. Ευχαριστώ

Leave a Comment