ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

Προφεστιβαλική Εκδήλωση Ενίσχυσης του CommonsFest 2015

Επειδή πιστεύουμε πως ο έρωτας είναι αυτό που μοιραζόμαστε έξω από τον επίπλαστο κόσμο της κατανάλωσης, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ημέρα της εμπορευματοποίησης του έρωτα, σας καλούμε σε ένα ξέφρενο και ρομαντικό πάρτυ με dj set και τίτλο “Love: A Timeless Common” στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ (Ρήγα Παλαμήδου 2, Ψυρρή). Θα προηγηθεί στις 20:00 η πρώτη δημόσια προβολή του ντοκυμαντέρ “Η Γνώση ως Κοινό Αγαθό – Κοινότητες Παραγωγής και Διαμοιρασμού στην Ελλάδα” και θα ακολουθήσει συζήτηση με τον δημιουργό Ηλία Μαρμαρά και τις ομάδες που συμμετείχαν σε αυτό.

Οργανώνουμε αυτό το πάρτυ ως προφεστιβαλική εκδήλωση ενίσχυσης του 3ου Φεστιβάλ των Κοινών, που θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 17 Μαίου 2015 στην Αθήνα (κτίριο Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134) με συμμετοχές πολλών ομάδων και ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Φεστιβάλ των Κοινών (CommonsFest) ξεκίνησε σαν πρωτοβουλία από το Ηράκλειο της Κρήτης και έχει ήδη στο ενεργητικό του δύο επιτυχημένες διοργανώσεις που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας των Κοινών. Στο 3ο Φεστιβάλ των Κοινών θα παρουσιαστούν οι πρακτικές, οι εμπειρίες και τα τεχνήματα κοινοτήτων και θα συζητηθεί η επέκταση των Κοινών σαν ένα βιώσιμο υπόδειγμα κάλυψης των ανθρώπινων αναγκών. Θα ανιχνευθούν οι συνέργειες και θα επιδιωχθεί η ενίσχυση της δικτύωσης της κοινής παραγωγής ανάμεσα στις κοινότητες, τα κοινωνικά κινήματα και τους αναδυόμενους φορείς της κοινωνικής οικονομίας στην κατεύθυνση ενδυνάμωσης των Κοινών. Αν είστε κάποια συλλογικότητα, που δημιουργεί μέσω της συνεργασίας, του μοιράσματος και της αλληλεγγύης, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο Φεστιβάλ αλλά και να βοηθήσετε ενεργά στη διοργάνωσή του [βλ. commonsfest.info].

Για όσους βρίσκεστε στην Κρήτη η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ διερευνά το ενδεχόμενο για ενα διήμερο με θέμα την δικτύωση των ομάδων του νησιού με καλεσμένους απο την CIC και το FLOK society. Για να έρθετε σε επικοινωνία με την Οργανωτική Επιτροπή στείλε e-mail στο info.her (στο) commonsfest (τελεία) info.

Το Φεστιβάλ των Κοινών δείχνει το δρόμο να δημιουργήσουμε τον κόσμο που θέλουμε μέσα στον κόσμο που θέλουμε να ξεπεράσουμε!

Η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ

Κατεβάστε και διακινήστε το poster της εκδήλωσης

Leave a Comment