ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

Το Creativecommons.org διοργανώνει την πρώτη του καμπάνια στο Kickstarter! Ένα βιβλίο για ανοιχτά επιχειρηματικά μοντέλα

Στις 15 Ιουλίου το creativecommons.org ξεκίνησε την πρώτη του καμπάνια στο kickstarter για την συγκέντρωση χρημάτων για την συγγραφή ενός βιβλίου σχετικά με τα ανοικτά επιχειρηματικά μοντέλα που ενσωματώνουν τις άδειες CC.
Στόχος της εκστρατείας είναι η προώθηση της χρήσης ανοικτού περιεχομένου από τις επιχειρήσεις. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο, το οποίο θα προσπαθήσει να απαντήσει στο ερώτημα: πώς μπορούν οι δημιουργοί να κερδίζουν χρήματα και να συνεχίζουν το έργο τους, αφού επιτρέπουν την δωρεάν επαναχρησιμοποίηση του;

Για να γίνει αυτό, το Creativecommons.org θα βρεί 24 επιχειρήσεις στις οποίες χρησιμοποιούνται με επιτυχία οι άδειες Creative Commons. Το βιβλίο δεν θα παραθέτει απλά τις ιστορίες επιτυχίας των επιχειρήσεων με το ανοικτό περιεχόμενο, αλλά θα πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα: θα αποκαλύπτει και τις στρατηγικές που οι άλλοι δημιουργοί και επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τα δικά τους έργα. Μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα θα δημοσιευθεί ένα ebook, και μαζί του ένα διαδραστικό εργαλείο όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να χρησιμοποιούν για να αναπτύξουν και να αξιολογούν τα δικά τους ανοιχτά επιχειρηματικά μοντέλα.

Στην πραγματικότητα, αυτή η εκστρατεία στο Kickstarter είναι η ίδια μια μελέτη περίπτωσης ενός ανοικτού επιχειρηματικού μοντέλου. Η μέθοδος του Crowdfunding είναι μια δοκιμασμένη μέθοδος για τη χρηματοδότηση έργων στην ψηφιακή εποχή. Είναι ένα ιδανικό ανοιχτό επιχειρηματικό μοντέλο διότι απαιτεί από τους δημιουργούς να σκεφτούν από το ξεκίνημα της προσπάθειας τους, την οικοδόμηση μιας κοινότητας (και όχι σαν δευτερεύουσα επιλογή). Έτσι για το creativecommons.org αυτή η καμπάνια στο Kickstarter είναι μια μεγάλη ευκαιρία να κάνει τους ανθρώπους να ενδιαφερθούν και να συμμετάσχουν στο έργο του.

Δείτε και ενισχύστε την καμπάνια του creativecommons.org στο kickstarter.
Πηγή: Sarah Hinchliff Pearson, July 15th, 2015

Leave a Comment